26.9.–1.10.2023.

Wwworks

SMETANOVA LITOMYŠL FESTIVAL 2023

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Festival Smetana’s Litomyšl drugi je najstariji glazbeni festival u Češkoj, a ujedno je i među najvećim redovnim festivalima klasične glazbe koji se održavaju u zemlji. Tema ovogodišnjeg izdanja je prekrasno razdoblje Belle Époque - ono pada na prijelaz iz 19. u 20. stoljeće. Okušao se u nizu modernih umjetničkih stilova, poput impresionizma, secesije, kubizma i drugih. Nakon pomnog razmatranja pobijedio je geometrijski koncept, inspiriran, primjerice, umjetničkim i obrtničkim radionicama Wiener Wärkstättea iz prvih polovica 20. stoljeća.

Ove su radionice uvelike koristile geometrijske uzorke visokog kontrasta na svakodnevnim predmetima, poput kućnog tekstila, mode, keramike itd.

Oduševila nas je mogućnost da tijekom festivala "odjenete" grad u prepoznatljiv uzorak. Geometrijski uzorak u potpunosti je sastavljen od slova fonta Quercus Serif, koji je glavni font festivala. Festival se sastoji od nekoliko dijelova, zbog čega dolazi s tri šare: S - za glavnu šaru Smetaninog Litomyšla, Z - za Festivalske vrtove, V - za Smetanin umjetnički Litomyšl. Posljednje slovo uzorka namjerno pada blago prema dolje i izražava krhkost. Simbolički povezuje naše i ono vrijeme. Stoga je vrlo važno stalno se podsjećati da je za očuvanje lijepog vremena potreban doprinos svih nas.

Autor

wwworks. To je kreativni studio koji je posebno tražen od umjetničkih klijenata. Nudi kompletnu uslugu od web stranica do dizajna, videa i još mnogo toga. Nalazi se u Litomyšlu, koji se smatra mekom moderne arhitekture s bogatim kulturnim životom.

ime projekta Vizualni identitet za Smetanova Litomyšl glazbeni festival 2023
Godina 2023.
Naručitelj Smetanova Litomyšl
Studio Wwworks
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn