26.9.–1.10.2023.

ZGDW AWARD

ZGDW nagrada jedina je međunarodna nagrada za dizajn u Hrvatskoj. Projekti se prijavljuju iz cijelog svijeta u šest kategorija. Međunarodni, stručni, žiri glasa u dva kruga. Najbolji projekti izlažu se na izložbi finalista u središnjoj lokaciji ZGDW-a. Iz svake kategorije nagrađuju se tri najbolja projekta. Svečana dodjela nagrada organizira se na otvorenju i uvijek se pretvori u veliku zabavu.

ŽIRI

Maša Vukmanović

Maša Vukmanović rođena je u Parizu 1979. godine. Nakon gimnazije, završava Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, smjer produkt dizajn. Od 2018. angažirana je kao kreativni direktor u brandu namještaja Milla&Milli. Kreativni studio Maša Vukmanović otvara 2014., a tad započinje i suradnju s Jelenom Lukač Kirš i Jakovom Šrajerom u timu Thinkobjects. Osim produkt dizajna u širem smislu, aktivna je i u području brandinga i vizualnih komunikacija. 

Vedrana Vrabec

Vedrana Vrabec kreativna je direktorica i partnerica u zagrebačkom dizajn studiju Rašić+Vrabec. Profesionalno se bavi dizajnom više od 20 godina. Izoštravanje svojih dizajnerskih vještina započela je u Studiju Rašić kroz osmišljavanje vizualnih identiteta, dizajn knjiga, ambalaža i web stranica. Danas joj je strast kreirati prostore koji pružaju jedinstvena iskustva korisniku, s fokusom na integrativni dizajn. Osvojila je mnogobrojne svjetske stručne nagrade etablirajući se kao ekspert za holistički pristup dizajnu.

RALUCA MIREL

“S više od 10 godina iskustva u podršci domaćoj kreativnoj industriji u Rumunjskoj, Raluca je direktorica projekta Rumunjskog Tjedna Dizajna i ponosna članica tima Instituta.”

Mika Cimolini

Mika Cimolini je arhitektica, sa sjedištem u Ljubljani, Slovenija. Sudjelovala je u razvoju kreativnih industrija u Sloveniji kao Voditeljica Programa u Centru za Kreativnost pri Muzeju Arhitekture i Dizajna (MAO). Mika je stekla diplomu na Fakultetu Arhitekture u Ljubljani, gdje je kasnije radila kao asistentica profesora. Magistrirala je arhitekturu na Berlage Institutu u Nizozemskoj. Nakon diplome, osnovala je međunarodni arhitektonski studio u Amsterdamu zajedno s Igorom Kebelom – Elastikom – koji je djelovao između Slovenije, Nizozemske i Australije.

Photo credit: Mateja Jordovič Potočnik

Boiana Gjaurova

Boiana Gjaurova je kulturna menadžerica s dubokim interesom za kuratorski i urednički rad. Diplomirala je filmske studije i povijest umjetnosti u Kölnu, Njemačka, nakon čega se vratila u Bugarsku i započela raditi u časopisu Edno. Nakon nekoliko godina rada na festivalu ONE DESIGN WEEK, 2015. godine, zajedno s Adrianom Andreevom, osnovala je Studio Komplekt – organizaciju za kulturni menadžment s fokusom na dizajn.

Photo credit: Yana Lozeva

Dodjela nagrada

izložba finalista