26.9.–1.10.2023.

Sara&Sara

ILUSTRACIJSKI KUTAK

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Ilustratorski kutak je mobilna jedinica kojom Slovenski centar za ilustraciju predstavlja i nudi originalnu slovensku ilustraciju, kako u zemlji tako i u inozemstvu. Mobilnu opremu su razvile dizajnerice/arhitektice Sara Badovinac Zabret i Sara Škarica. Modularni i prilagodljivi sustav omogućava različite načine izlaganja i prodaje ilustracija. Putujući izložbeni elementi su dizajnirani kao preklopivi stalci na kojima se pažljivo izlažu zaštićene ilustracije.

Glavni izazov zadatka bio je kako zaštititi i istovremeno ponuditi ilustracije za izlaganje i prodaju. Radovi izvješeni na vješalicama i smješteni u arhivske UV zaštitne folije s paspartujima spremni su za trenutačnu prodaju.

Svaki metalni okvir ima ladice u kojima se čuvaju dodatna djela autora. Gornja stranica ladice služi kao podloga za izlaganje prodajnih predmeta. Modularni okviri s fleksibilnim dizajnom omogućuju prikaz raznovrsnih sadržaja na zabavan i inovativan način. Mogu se odjenuti u pokretne panele s policama koji postaju nosači za knjige na književnim događanjima. Elementi su samostojeći i dizajnirani da budu udaljeni od okvira prostora. Oblik elemenata i odabrani materijali usklađeni su s identitetom Centra ilustracije te na taj način proširuju prepoznatljivost.

Autor

Sara&Sara su dizajnerski tandem koji čine arhitektice i dizajnerice Sara Badovinac i Sara Škarica. Bave se dizajniranjem raznovrsnih proizvoda i prostornih instalacija. Za potrebe izlaganja ilustracija, oblikovale su mobilnu izložbenu jedinicu "Ilustratorski kutak", koja služi za predstavljanje, izložbu i prodaju odabranih radova autora kako u zemlji tako i u inozemstvu. Izložbeni sustav bit će predstavljen i na Frankfurtskom sajmu knjiga, na kojem će se predstaviti brojni slovenski ilustratori. Sara & Sara su u užem izboru za međunarodnu nagradu Termoli - arhitektura i dizajn u muzeju Macte.Sara Badovinac je interdisciplinarna dizajnerica, diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu u Ljubljani, a magistrirala s pohvalom na studiju dizajna Domus Academy u Milanu. Suosnivačica je dizajnerskog kolektiva Studio Prapra. Za svoj rad primila je niz domaćih i međunarodnih nagrada, uključujući Brumen nagrade i oznaku izvrsnosti "Made in Slovenia". Sara Škarica je arhitektica, magistrirala s pohvalom na Arhitektonskom fakultetu u Ljubljani. Od 2019. godine vodi vlastitu arhitektonsku tvrtku i uspješno surađuje s različitim stručnjacima i samostalno djelujućim arhitektima, s kojima je osvojila brojne domaće i međunarodne nagrade na arhitektonskim natječajima. Od 2022. godine član je Hrvatske komore arhitekata.

ime projekta Ilustracijski kutak
Godina 2022.
Naručitelj Zavod Divja misel
Dizajn Sara&Sara
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Produkt dizajn