26.9.–1.10.2023.

Kištra by Vavra

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

U Kištri stalnu ponudu čine Gumbeki, Filceki, Zmijice i Sunčeko, a osim toga Lea izrađuje i plišance po narudžbi. Gumbeki su modularni plišanci koji potiču kreativnost, a kroz igru pospješuju motoričke sposobnosti. Svaka igračka sastoji se od nekoliko dijelova koji se međusobno gumbima spajaju u cjelinu, a slaganje različitih oblika pomaže u razvoju mašte i kreativnosti. Dolaze u dijelovima, tako da svako dijete može samo stvoriti svoju igračku na način na koji želi, ali uvijek se mogu složiti i prema shemi priloženoj na pakiranju. 

Filceki su "uradi sam" kompletići za izrađivanje igračke. U svakom setu dolaze tkanine s unaprijed probušenim rupicama, vuna za šivanje, plastična igla sigurna za korištenje, punjenje i upute. Uz upute svako dijete može samo ili uz pomoć starije osobe napraviti svoju igračku. Osim klasičnih Filceka, simpatičnih izmišljenih likova, dostupni su i obliku privjeska te kao razne životinjice. Zmijice su zabavni plišanci za mališane i za odrasle, a dostupne su u različitim veličinama i bojama. Svoju popularnost stekle su u dućanu Igračke Vavra odakle su zadržale i karakteristične oči.  Sunčeko je plišanac koji na pozadini ima džepić unutar kojeg je jastučić punjen prosom i lavandom opuštajućeg mirisa. Zagrijavanjem jastučić postaje termofor koji grije i umiruje dijete, a hlađenjem hladna obloga. Zrake sunca napravljene su od materijala različitih boja i tekstura koje uz vizualni podražaj daju i dobar poticaj za razvoj taktilnih osjetila.

Kištra by Vavra je brend iz Zagreba posvećen dizajnu i proizvodnji ručno rađenih igračaka od tekstila. Pokrenula ga je produkt dizajnerica Lea Vavra, u želji za nastavkom obiteljske tradicije proizvodnje igračaka. Ono što Kištrine igračke čini posebnima je svrsishodan dizajn koji pomaže pri usavršavanju fine motorike i razvoju kreativnih vještina svakog djeteta. Kištru vodi misao da igra, osim što je zabavna, može biti inteligentna, poticajna te pogodna za zdravlje djeteta. Kištra potječe od starozagrebačkog dućana "Igračke Vavra" kojeg je osnovala Leina baka, Ružica Vavra, od koje je Lea naslijedila ljubav prema igračkama i kvalitetnim, ručno izrađenim proizvodima.

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Produkt dizajn