26.9.–1.10.2023.

Studio Tumpić/Prenc

GRADSKI BAZEN ROVINJ-ROVIGNO

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Rovinjski bazenski kompleks nalazi se tik uz more, u sklopu kompleksa „Prim. dr. Martin Horvat” Bolnica za ortopediju i rehabilitaciju. Prostire se na 3.637 četvornih metara, a sastoji se od sportske i spa zone, što ga čini najvećom investicijom u sportsku infrastrukturu u povijesti Rovinja. Naš zadatak je bio osmisliti vizualni identitet i signalizaciju novootvorenog bazena u ovom istarskom gradiću poznatom po jedinstvenoj vizuri. Jedna od karakteristika bazena je njegova velika staklena stijena s pogledom na more koje je udaljeno svega nekoliko metara.

To na određeni način vizualno spaja doživljaj odlaska na more ili bazen. Ručnik je bitan artikl, kako na plaži tako i na bazenu, pa smo ga stavili kao lajtmotiv.

Stilizacijom je prisutna na svim dijelovima signalizacije tako što visi sa stropa, bočno ili s pločica. Svaka ikona ima svoju boju koja unosi raznolikost i živost u dotad neutralni prostor. Ovaj ručnik je klasičan, vodoravnih linija, koje služe kao podloga za postavljanje grafičkih elemenata. Naša signalizacija slavi svoj grad podsjećajući na njegove legendarne "tiramole" (mjesto gdje se suši rublje - razapeto između zgrada).

Autor

Od osnutka studija 2017. godine Studio Tumpić/Prenc dobio je priliku raditi na nizu raznolikih i zanimljivih projekata, od razvoja marketinških kampanja, preko vizualnih identiteta i dizajna pakiranja, do realizacije interaktivnih fizičkih izložbi. Njihov su rad primijetili i stručnjaci iz industrije i mediji. Do danas su nagrađeni prestižnim priznanjima kao što su Red Dot Best of the Best, European Design Award Best on Show, Pentawards, Dieline Awards, D&AD, ADC (New York), DIA, IIID Award, Communication Art Award , ADC Europa, Epica, IdejaX, Sumo Borac, Nagrada HDD-a, Nagrada ZGDW-a, Nagrada Zagrebačkog salona.

ime projekta Gradski Bazen Rovinj-Rovigno
Godina 2023.
Naručitelj Valbruna Sport
Studio Studio Tumpić/Prenc
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn