26.9.–1.10.2023.

Bruketa&Žinić&Grey

STINA PLAVAC MALI STIPANČIĆ

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Otok Brač i njegov nadaleko poznat snježno bijeli kamen još od antičkih vremena inspiriraju mnoge umjetnike.Na otoku Braču nastaju i vina Stina koja također žele inspirirati svakoga tko ih kuša. Zato su etikete vina Stina prazno bijelo platno koje poziva svakoga da se kreativno izrazi.Iako izvor inspiracije zbog svoje ljepote, brački je kamen i simbol tegoba kada je riječ o vinarstvu.

Iz teško pristupačnog kamenitog bračkog vinograda, koji se obrađuje na padini pod ekstremnim nagibom, dolazi single vineyard vino Stina Plavac mali Stipančić.Njegova četveroslojna etiketa dočarava ekstremni nagib vinograda. Tako svi koji se na njoj kreativno izražavaju imaju jedan izazov, a to je da kreiraju u skladu s kosinama na etiketi, baš kao i vinari u vinogradu Stina Plavac mali Stipančić.

Autor

Bruketa&Žinić&Grey jedna je od najnagrađivanijih komunikacijskih agencija u jugoistočnoj Europi s preko 650 međunarodnih i nacionalnih nagrada za dizajn i oglašavanje kao što su Cannes Lions, Red Dot, D&AD, Art Directors Club New York, Design Week i brojne druge. Agenciju su 1995. u Zagrebu osnovali Davor Bruketa i Nikola Žinić, a od 2017. dio je međunarodne Grey grupe unutar koje djeluje kao globalni brend design hub.

ime projekta Stina plavac mali Stipančić
Godina 2022.
Naručitelj Jako vino
Dizajn Bruketa&Žinić&Grey
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn