26.9.–1.10.2023.

Simona Uzelac

DOWNTOWN 2023

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Projekt Downtown je inicijativa koja je nastala u Puli s ciljem promoviranja lokalne glazbeno-umjetničke scene i poticanjem mladih na izražavanje kreativnosti kroz glazbu i druženje. U skladu s tom vizijom, osmišljen je vizualni identitet za 2023. godinu kako bi se istaknula njegova jedinstvenost i privukla pozornost publike.Vizualni nositelji festivala je plakat koji predstavljaju opuštenu i zabavnu atmosferu Downtowna. Ilustracija kao sastavni dio, koristi nedovršene elemente kako bi gledateljima pružila mogućnost da sami oblikuju priču.

Ova suptilna praznina u ilustraciji potiče kreativno razmišljanje i potiče publiku da samostalno povežu prikazane elemente. Glavni elementi ilustracije su stepenice i stara ograda koji su specifični za taj dio grada.

Dodan je i mjesec kao simbol noćnog održavanja festivala. Uz to, plakat prikazuje elemente čovjeka u opuštenoj pozi, povezanim s atmosferom festivala. Vizualni identitet napravljen je s ciljem da probudi znatiželju za otkrivanje svega što festival ima za ponuditi. Osim plakata i najave događaja, izrađeni su vizuali živahnih boja za umjetnike koji će nastupati na Downtownu kako bi pomogli u stvaranju prepoznatljive vizualne estetike i dodatno promovirali one koji će nastupati. Cilj je bio stvoriti vizualni dojam koji će privući publiku i potaknuti njihovu znatiželju.

Autor

Simona Uzelac, rođena je 1995. godine u Osijeku. Njena ljubav prema umjetnosti, psihologiji i računalima prirodno ju je usmjerila prema grafičkom dizajnu. Već od rane mladosti bila je zaljubljena u ilustraciju, a grafički dizajn počela je učiti prije upisa u srednju školu.Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku, odlučila je ozbiljnije istražiti područje grafičkog dizajna te je magistrirala vizualne komunikacije i grafički dizajn 2020. godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Prethodno je stekla diplomu iz Likovne pedagogije, smjera grafika, gdje se intenzivno bavila ilustracijom.Tijekom svoje karijere, sudjelovala je u deset grupnih izložbi u području ilustracije i dizajna. Također je bila uključena u nekoliko projekata oslikavanja murala. Ono što je najviše veseli su projekti koji su povezani s kulturom, gdje može kreativno izražavati sebe i primijeniti svoje znanje iz ilustracije u dizajnu.Simona kontinuirano razvija svoje vještine u grafičkom dizajnu, uvijek otvorena za nove ideje i izazove. Njena strast prema dizajnu i želja za kreativnim izražavanjem nadahnjuju je da stalno teži napretku.

ime projekta Downtown 2023
Godina 2023.
Naručitelj Turistička zajednica Pula / organizatori Iskren Jovandić i Dan Pauleta
Dizajn Simona Uzelac
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn