26.9.–1.10.2023.

26.9. – 1.10.2023

26.9. – 1.10.2023

Design Bureau Izvorka Jurić

HUM – ZVJEZDARNICA VIŠNJAN KOMPLET

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Hrvatska narodna banka je izdala, a Hrvatska kovnica novca otkovala najmanju kovanicu na svijetu – zlatnik promjera samo 1,99 milimetara koji nosi motiv Huma poznatog kao najmanji grad na svijetu. Kovanica je dio numizmatičkog kompleta u limitiranoj seriji od svega 199 komada, u kojem se uz nju nalazi i zlatnik od jedne unce s motivom Zvjezdarnice Višnjan. Radi se o posljednjim zlatnicima s apoenom kune.Priča ovog proizvoda nadahnuta je otkrićem, kojem vodi osobina urođena cijelom čovječanstvu – želja za istraživanjem. Tijekom tisućljeća ljudski su istraživački pothvati doveli do plovidbe morem, otkrivanja novih znanja, osvajanja zemlje i neba te istraživanja svemira.

Koncept ambalaže kompleta Hum – Zvjezdarnica Višnjan pobuđuje tu istraživačku crtu i vodi kroz iskustvo u kojem se postepeno otkriva cjelovita dragocjenost.

Posebna je pažnja pridana ekskluzivnoj ambalaži u koju je ovaj posebni set smješten: tvrdo kaširana kutija, presvučena specijalnim tamno plavim papirom, rastvara se poput karte i vodi do dragocjenosti, pružajući iskustvo otkrivanja velike vrijednosti. Postupak otvaranja pravi je doživljaj, jer rastvaranjem iz manjeg u veće, svakim se korakom otkriva jedan dio seta kroz koji vodi ispisan zlatni tekst. Potpunim otvaranjem otkrivaju se zlatnici Hum i Zvjezdarnica Višnjan, na podlozi osvijetljenoj mnoštvom malih lampica poput zvjezdanog neba. Uz zlatnike se u kutiji nalaze i zaštitne pamučne rukavice te povećalo za promatranje najmanje kovanice.

Autor

Design Bureau Izvorka Jurić djeluje na različitim projektima na području vizualnih komunikacija i u timu okuplja različite stručnjake, zavisno od potrebe projekta. Tim ljudi iza sebe ima više od 20 godina profesionalne karijere, mnogobrojne međunarodne nagrade i priznanja te cijeli niz uspješno realiziranih projekata na hrvatskom, ali i globalnom tržištu. Projekti najčešće podrazumijevaju osmišljavanje cjelovitog identiteta proizvoda ili usluge i predstavljanje na tržištu, što uključuje usluge: postavljanje kreativne strategije nastupa na tržištu, osmišljavanje verbalne komunikacije, osmišljavanje vizualne komunikacije, dizajn identiteta proizvoda i usluga i dizajn ambalaže.

ime projekta Hum – Zvjezdarnica Višnjan komplet
Godina 2023.
Naručitelj Hrvatska kovnica novca
Studio Design Bureau Izvorka Jurić
Kreativna direkcija Jelena Gvozdanović, Izvorka Jurić
Art direkcija Izvorka Jurić
Voditelj produkcije Natalija Najjar
Dizajn Jelena Gvozdanović, Izvorka Jurić
copywriter Jelena Gvozdanović
prezentacijska fotografija Jurica Kos
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn