26.9.–1.10.2023.

ARHITEKTURA

CHAIR C2210

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Stolica, čak i ona bez očekivane četiri noge, i dalje je stolica. I premda nas na prvi pogled zapanji kao neobičan komad sjedećih garnitura, njegove trokrake inkarnacije mogu se pronaći kroz povijest velikih dizajna. Minimalistički,elegantno dizajnirana stolica C2210 vizualno je i funkcionalno jedinstvena. Ikoničan po svom vitkom naslonu za leđa, oblikovan u jednom zamahu od tanke zakrivljene metalne šipke koja poput poteza pera ili igre zavoja nadilazi narativ hladnog materijala.

Dizajn C2210 naglašava plastična svojstva metala - lakoća njegove obrade kulminirala je u skladna ravnoteža djela u cjelini, njegova glatkoća, snaga, stabilnost i jednostavna modernost. Konačni proizvod je rezultat materijalno-tehnološke optimizacije i ispitivanja čvrstoće, koji su najprije simulirani, a potom i implementirani stvarni svijet.

Stolica nije namijenjena lijenom opuštanju, već promišljenosti i eleganciji. Unatoč prividnoj krhkosti i asketizmu, privlači nas svojom praktičnošću i lakoćom - može se nositi samo jednim prstom. Izrađene odjednog materijala može se u potpunosti reciklirati i na kraju svog vijeka može se lako rastopiti i oblikovati u nešto novo.

Autor

ARHITEKTURA je studio u kojem se stapaju iskustva i ideje dviju generacija u zajednički kulturni motiv: stvaranje dobre arhitekture. Arhitektura koja je i racionalna i poetična. Arhitektura koja je rezultat šireg prostornog, povijesnog, tehnološkog i društvenog konteksta, te je nešto što nastaje bez predefiniranih oblika i tek traži svoje estetsko opravdanje. Arhitekti, maketari, dizajneri interijera i proizvoda rade u svom uredu u Ljubljani. Zajedno su se posvetili obogaćivanju prostornog života u području arhitekture, urbanizma i dizajna od 1997. godine.

ime projekta Chair C2210
Godina 2021.
Naručitelj Samoinicirani rad
Studio ARHITEKTURA
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Produkt dizajn