26.9.–1.10.2023.

Filip Majcan

BREATHE

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Ideja iza projekta bila je stvaranje vizualnog identiteta za organizaciju koja pruža pomoć osobama s mentalnim problemima. Breathe je fiktivna organizacija koja pruža podršku osobama oboljelima od mentalnih bolesti putem kontakta uživo i virtualnih kanala kako bi se doprlo do većeg broja ljudi. Istražujući statistike o mentalnim problemima u Hrvatskoj, otkrio sam da jedna od deset osoba u Hrvatskoj pati od mentalnih teškoća poput depresije, anksioznosti i sličnih stanja.

Naziv "Breathe" je inspiriran osjećajem slobode i olakšanja nakon udaha tijekom gušenja ili nedostatka zraka. Ovaj naziv se promatra kao simbol mentalnih bolesti koje postupno pritišću pojedinca sve više i više, kao teret koji može gušiti i na kraju uzeti život oboljelog.

U logotipu Breathe, znak "B" simbolizira prethodno spomenutu statistiku. Znak se sastoji od deset "točaka", pri čemu je jedna točka odvojena te daje konačan izgled i prazninu unutar slova "b". Ta specifična točka predstavlja osobu koja osjeća izolaciju pojedinca u današnjem urbanom i nemilosrdnom društvu. Preostali elementi identiteta, uključujući boje i prividno apstraktne linije, temelje se na slikama magnetske rezonance osoba s mentalnim problemima. Glavni cilj je bio razviti vizualni identitet koji je jednostavan, privlačan i prikladan za sve dobne skupine.

Autor

Filip je završio Strukovnu školu za likovnu umjetnost i grafički dizajn u Varaždinu, stekavši potrebne vještine i znanja za započinjanje karijere grafičkog dizajnera. Trenutno je u završnoj fazi preddiplomskog studija Medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever u Koprivnici. Nadalje, završio je dodatno obrazovanje u Algebri specijalizirano za grafički dizajn. Kao grafički dizajner, ima više od 3 godine iskustva suradnje s različitim većim i manjim tvrtkama, te uspješne projekte s međunarodnim klijentima.

ime projekta Breathe
Godina 2023.
Naručitelj Sveučilište Sjever, Medijski dizajn
Mentor doc. art. Igor Kuduz
Dizajn Filip Majcan
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn