26.9.–1.10.2023.

Gordana Golik

APPETITE PAPMAKER

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Pap je južnoafričko jelo, vrsta kaše napravljene od kukuruznog brašna. Tradicionalno, pap je potrebno izuzetno dugo, čak više od sat vremena, miješati na laganoj vatri kako bi se dobila svilenkasta, glatka tekstura kaše bez grudica. Kako bi se olakšao postupak kuhanja papa izmišnjen je Appetite, lonac za automatsku pripremu papa.

Zadatak je bio napraviti dizajn lonca namijenjenog južnoafričkom tržištu. Smjernice za izgled bile su dvojake. S jedne strane čitava južna afrika favorizira njemački dizajn koji je čist, lišen dekoracija, robustan, no s druge strane proizvod koriste žene koje su sklonije mekšim i oblijim linijama. Iz tog razloga robustan izgled samog lonca ublažen je mekšim linijama poklopca.

Autor

Goga Golik nagrađivana je autorica s preko 30 stranih i domaćih nagrada i priznanja. Ima dugogodišnje iskustvo na području produkt dizajna, grafičkog dizajna i oglašavanja, kreativna je direktorica u dizajn studiju Babaroga, a radila je u nizu agencija kao kreativna direktorica od kojih su najpoznatije: Imago Ogilvy, Nukleus, Norma International, Bruketa&Žinić, DDB Zagreb…

ime projekta Appetite Pap Maker
Godina 2022.
Naručitelj Fourports Trading
Dizajn Gordana Golik
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Produkt dizajn