26.9.–1.10.2023.

Bruna Gloković

VINKOVCI – OKUSI TRADICIJU

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Tri keramičke posudice, hrastova daščica i tri začina od paprike zamišljeni su kao poslovni poklon grada Vinkovaca. Zajedno okupljaju tri važna aspekta - našu prirodu, hranu i dugu tradiciju. Dinamične posude za začine oblikom podsjećaju na rasplesane šokce, te se karakterističnim bojama i obrisima referiraju na posudice iz tri važne kulture u vinkovačkoj povijesti: Starčevačke, Sopotske i Vinkovačke.

Hrast kao materijal na čepovima i daščici simbolizira bogatu slavonsku prirodu, a dimljena, slatka i ljuta paprika potpis su poznatih slavonskih specijaliteta poput čobanca, fiš-paprikaša i kulena.

Vinkovci su grad bogatih arheoloških nalazišta koja ukazuju da su najdulje naseljeni grad u istočnom dijelu Europe. Kroz ovaj samoinicijativni rad bila mi je želja istaknuti vrijedne aspekte grada, te mu po prvi put napraviti službeni poslovni poklon. Glina je pri tome bila važan medij zbog arheloških nalaza i karakterističnih posudica pronađenih na tom području.

Autor

Bruna Gloković diplomirala je industrijski dizajn na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 2022.godine. Trenutno je zaposlena kao grafički dizajner u studiju 2Dizajnera u Zagrebu, te kroz rad u studiju i u slobodno vrijeme spaja industrijski i grafički dizajn. Svestrana je dizajnerica koja svakom projektu pristupa kao izazovu i uživa u novoj i nepoznatoj dizajnerskoj okolini u kojoj može naučiti nešto novo. Alati koje koristi u pristupu dizajnu su raznovrsni - od digitalnih do rada s materijalima poput drveta i gline. Istraživačko-eksperimentalni pristupi joj nisu nepoznanica. Storytelling je fokus svakog projekta i zbog posvećenog prenošenja narativa koristi ovakve raznolike pristupe.

ime projekta Vinkovci - Okusi tradiciju
Godina 2022.
Naručitelj Samoinicirani rad
Dizajn Bruna Gloković
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Produkt dizajn