26.9.–1.10.2023.

Gaja Hanzel

TERRA

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Od 2019. Gaja je svoj talent posvetila izradi održivih modnih dodataka, s posebnim fokusom na torbe, pod svojim brendom Fi by Gaja. Cilj joj je pridonijeti boljoj, ekološki prihvatljivijoj budućnosti mode, zbog čega u svom dizajnu prihvaća načela spore i etičke mode. Terra. Gaia. Zemlja. Kolekcija Terra posvećena je Majci Zemlji. Valovite linije koje su sastavni dio torbica ilustriraju vibracije Zemlje, krivulje njezine površine i valove njezinih voda. Boje koje su dio kolekcije su boje Zemlje.

Plava predstavlja vodu i nebo, zelena predstavlja šume, crna kao noć, a srebrna kao odsjaj sunca na lišću. Torbe utjelovljuju ekološku svijest, čist dizajn i vrhunsku kvalitetu, a sve to ostavlja pozitivan utjecaj na okoliš i društvo. Terra torbice besprijekorno se uklapaju u različite modne stilove i stilove života.

S promišljenim dizajnom, proizvodi odišu bezvremenošću i svestranošću, prikladni za brojna godišnja doba. Kolekcija se sastoji od tri vrste torbi. Nazvane po božicama koje su obožavale stare civilizacije: Freya, Inanna i Eos. Bili su duboko povezani sa Zemljom koju su poštovali i bili joj zahvalni što im je pružila život i dom. Za kolekciju Terra Gaja koristi Pinatex, inovativan biljni materijal napravljen od otpadnog lišća ananasa koji je održiva alternativa solu.

Autor

Gaja Hanzel, modna i grafička dizajnerica rođena 1988. godine, vizionarka je iza održivog modnog brenda Fi by Gaja. Od malih nogu osjećala je kreativni nemir koji ju je vodio prema svijetu dizajna. Gaja je nastavila studij modnog i grafičkog dizajna na Prirodoslovno-tehničkom fakultetu u Ljubljani, gdje je 2011. diplomirala modni dizajn, a 2016. magistrirala grafičke i interaktivne komunikacije. Za svoj magistarski rad "Tipografski tekstilni zastor" (narudžba Kosovelov dom Sežana) dobila je fakultetsku nagradu. Od 2018. je samozaposlena kao dizajnerica u kulturi, a godinu dana kasnije lansiran je njezin modni brend Fi by Gaja. Godine 2019. dobila je Bronze A' Design Award za logotip i vizualni identitet svoje galerije Ana & Gaja Art Gallery. Godine 2020. njezina je kolekcija celuloznih torbica One More Time nagrađena znakom izvrsnosti Made in Slovenia od strane Centra za kreativnost i Muzeja za arhitekturu i dizajn u Ljubljani, Slovenija.

ime projekta TERRA
Godina 2022.
Naručitelj Samoinicirani rad
Dizajn Gaja Hanzel
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Tekstilni i modni dizajn