26.9.–1.10.2023.

Streetwear u regiji

Radno vrijeme
PODIJELI
Panel

Što je zapravo streetwear? Je li streetwear samo prolazni modni trend ili je nešto puno više od same mode? Streetwear u regiji - jučer, danas, sutra želi kroz razgovor troje vlasnika regionalnih streetwear brandova odgovoriti na ova i brojna druga pitanja, a prvenstveno na pitanje koje muči svakog mladog kreativca - kako pokrenuti svoj brand?

Moderator

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ALI MIRZA MULABEGOVIĆ završio je visoko obrazovanje u Pragu, a gradio je karijeru na području odnosa s javnošću, marketinga i organizacije događanja.

U samostalne poduzetničke vode krenuo je s modnim brandom younghearts studio i "nightlife" projektom Sutra je Subota.

Danas stoji iza streetwear branda Zagreb Social Club, a krajem prošle godine je pokrenuo projekt TEN22 - bar / event space / future.

Svoju strast prema glazbi i dalje pokazuje nastupajući kao DJ u relavantnim zagrebačkim klubovima i barovima.

Sudionici

IVA SUPIĆ JANKOVIĆ je vizualna umjetnica koja je dugi niz godina djelovala na amsterdamskoj umjetničkoj sceni te odnedavno živi i radi u Zagrebu.

Završila je Gerrit Rietveld akademiju u Amsterdamu (smjer fine arts) i Kraljevsku umjetničku akademiju u Hagu gdje je studirala na području umjetničkog istraživanja (MAR - master artistic research).

Njezina umjetnička praksa je interdisciplinarna i strukturira se oko raznovrsnih institucionalnih područja: muzeji, umjetnička edukacija, moda. Nakon višegodišnjeg rada i djelovanja van Hrvatske, Iva se vratila u Zagreb gdje je 2021. godine otvorila dućan u centru Zagreba Planet, koji, osim kao prodajno mjesto Ivinog streetwear branda PLANET, djeluje i kao mjesto suradnje i sastajanja lokalne umjetničke i dizajnerske scene. U sklopu Planeta Iva je otvorila radionicu sito tiska u kojoj nudi edukacije iz tehnike sito tiska kao i mogućnost individualnog tiskanja na papiru i tekstilu.

MIRAN LAZIĆ je idejni tvorac i ime koje stoji iza prepoznatljivog bosansko hercegovačkog brenda REVOLT Clothing. Po vokaciji grafički dizajner sa sarajevske Akademije likovnih umjetnosti, zaljubljenik u graffiti kulturu, sport, glazbu, umjetnost i dizajn u želji da napravi iskorak i unese promjene u Street i Art scenu u Sarajevu, 2010. godine pokreće odjevni brend koji sada već respektabilno parira svjetski poznatim brendovima kako izgledom tako i kvalitetom stvari, ali i konceptom rada.

VANI PEŠEVSKI je osnivač ZLA-ZLA branda iz Beograda koji pod sobom ima streetwear brand ZLA STREET, ZLA SHTEK shop – streetwear i smoke underground koncept dućan, ZLA rizle i ZLA-ZLA CBD legalni kanabis.

Radno vrijeme
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Tekstilni i modni dizajn