26.9.–1.10.2023.

Dora Pavešić

ROZIJA

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Rozija 03 je jedna od tri stolice iz kolekcije Rozija nastale istraživanjem međuodnosa linije i plohe. Igrom linijskih oblika dobivaju se kompozicijski zanimljivi elementi koji dodatkom plohe ispunjuju prostor. Formiranje elemenata omogućeno je mehaničkim mogućnostima savijanja čelika koji tvori kostur šipki i napetu plohu lima.

Kolekcija propitkuje arhetipsko oblikovanje stolice kao takve, ali i mogućnosti sjedenja na njoj varijacijama sjedišta - ravnog, zakrivljenog, te višeg i šireg za mogućnost dvostrukog sjedenja. Rozije su namijenjene za vanjski prostor privatnog i javnog karaktera.

Autor

Dora Pavešić studentica je preddiplomskog studija industrijskog dizajna, na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koja kroz svoje radove istražuje mogućnosti i granice dizajna kroz specifičan vizualni jezik i primjenu eksperimenta u oblikovanju. Koristi dizajn kao sredstvo kojim istražuje i transformira okolinu. Kroz studentske projekte sudjeluje u natječajima i izložbama. Na studentskom natječaju u suradnji s Atlantic grupom izlaže dizajn moderne džezve i osvaja treće mjesto. Na izložbi Da! festivala 2021. godine izlaže studentski rad “Difuzor”. Studentskim dizajnom stolice “Worm chair” sudjeluje na "Zagreb Design Week-u" 2022. godine; izložbom "U oči" te na bijenalnoj izložbi "Hrvatskog dizajna 21/22" u Laubi, online izložbi i publikaciji "Pregled hrvatskog dizajna 21/22". Rad “Rozija” izlaže na izložbi "1:1" u sklopu Studija dizajna 2023. godine. Sudjeluje u internacionalnoj zajednici "Meeting of Design students" gdje je 2022. godine u Zaragozi sudjelovala u projektu "The Air Rustle (KIOS & COS)". Kroz studij djeluje na konceptualizaciji, dizajnu i izvedbi studentskih izložbi i izložbi fakulteta na "Zagreb Design Week-u". Na početku svojeg dizajnerskog puta ima želju za daljnjim razvojem i stvaranjem proizvoda koji upotpunjuju i obogaćuju živote, ali i propitkuju konvencionalni pristup dizajnu.

ime projekta Rozija
Godina 2023.
Naručitelj Sveučilište u Zagrebu, Arhitektonski fakultet, Studij dizajna
Mentor doc. art. Andrea Hercog, asis. Nina Bačun
Dizajn Dora Pavešić
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Produkt dizajn