26.9.–1.10.2023.

LJUDJE

PLAKATI ZA SLG CELJE

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Studio Ljudje zadužen je za osmišljavanje vizualnog identiteta ovogodišnje kazališne sezone SLG Celje, kazališta iz grada Celja u Sloveniji. Dio izazova bio je osmisliti seriju plakata - po jedan za svaku od sedam premijera sezone - koji će uhvatiti bit svake pojedine predstave, a istovremeno zadržati prepoznatljiv izgled općeg vizualnog identiteta.

Plakati prikazuju niz emocija koje odražavaju žanrove predstava kroz slike, oblike, različite tehnike, upotrebu tipografije i kombinacije boja.

Ista shema boja, tipografija i principi dizajna crvena su nit serije. Slike uključene u neke od plakata generirane su umjetnom inteligencijom - imaginarne - kao i likovi u predstavama. Shema boja podsjeća na boje koje se nalaze u kazalištima: crvene baršunaste zavjese i stolice, jarko žuti reflektori i sumorna tama...

Autor

Ljudje je dizajnerski studio sa sjedištem u Ljubljani (Slovenija) koji stvara prepoznatljive identitete, organizira zanimljive kampanje i traži promjene kroz dizajn. Tim se sastoji od multidisciplinarnih dizajnera s različitim znanjima i vještinama, uključujući grafički dizajn, strateški dizajn, brendiranje, tipografiju, ilustraciju, istraživanje, web razvoj, pisanje tekstova, dizajn proizvoda itd. Kreativnost u studiju proizlazi iz propitivanja stanja stvari i ambicije da se odgovornom komunikacijom postignu pozitivni društveni i ekološki učinci. Težeći vrijednosti, a ne količini, studio preuzima manje projekata i pokušava uspostaviti dugotrajne odnose s klijentima na temelju zajedničkih vizija i povjerenja. Ovakav pristup omogućuje timu da dođe do izvanrednih ideja koje odjekuju u javnosti.

ime projekta Serija plakata za SLG Celje
Godina 2023.
Naručitelj Slovensko ljudsko gledališče Celje
Studio LJUDJE
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn