26.9.–1.10.2023.

26.9. – 1.10.2023

26.9. – 1.10.2023

urskas*

KALMA

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

KALMA - pronađite vlastiti mir

Kalma je kolekcija pomno dizajniranog nakita koji povećava sposobnost nositelja da se nosi sa stresom koristeći svoja jedinstvena osjetilna svojstva. Osmišljena je kao osobni podsjetnik, pomažući pojedincima da se uzemlje u sadašnjem trenutku za veću ravnotežu i vedar um. Uravnotežujući svoju skulpturalnu estetiku i snažnu osjetilnu privlačnost s održivim dizajnom i materijalima, ova srebrna kolekcija savršen je izbor za one koji traže smirenosti.

Angažiranjem osjetila i istraživanjem ovih posebnih predmeta s pažljivom sviješću, pojedinci su pozvani pozvati mir i ravnotežu u svoj svakodnevni život. Kolekcija se sastoji od 5 komada: naušnice, prsten, narukvica, privjesak i predmet.

Svaki je komad popraćen jedinstvenom vođenom meditacijom svjesnosti, koja vodi korisnike o tome kako koristiti predmet za otkrivanje vlastitog osjećaja smirenosti. Sav Kalma nakit dizajniran je i izrađen da traje korištenjem održivih i etičkih metoda i materijala. Projekt je sufinanciran od strane Republike Slovenije i Europske unije kroz Europski fond za regionalni razvoj. Kalma Object ∽ promatrajte, osjetite i usredotočite se ∽Kalma naušnice ∽ slušajte i osjetite smirujući osjećaj ∽Kalma narukvica ∽ osjetite i uhvatite spokoj ∽Kalma privjesak ∽ udahnite, izdahnite i opustite se ∽Kalma prsten ∽ dodirnite i pronađite vlastiti mir ∽materijal: srebro s prirodnim kristalima i neglaziranim kamenim kuglama.

Autor

urskas˙ je dizajnerski studio i brend nakita koji je 2019. u Londonu osnovala Urska Sadar. S iskustvom u arhitekturi i modnom dizajnu, Sadar spaja svoju ljubav prema dizajnu sa strašću prema nakitu. Njezin dizajn je razigran, istražuje ljudsku ljestvicu i namijenjen je evociranju osjetila, često uključuje zvuk i pokret kao bitan dio iskustva. Podrijetlom iz Slovenije, Sadar je svoj kreativni put započela pohađajući magisterij iz arhitekture te diplomu iz modnog i tekstilnog dizajna. Sa željom da proširi svoju stručnost, usavršavala je svoje vještine u dizajnu nakita i izradi kroz program u renomiranom centru Central Saint Martins. Trenutačno smješten u Ljubljani, Sadar radi na raznim naručenim projektima, fokusirajući se na dizajn nakita, proizvoda i interijera.

ime projekta KALMA
Godina 2022.
Naručitelj Samoinicirani rad
Studio urskas*
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Tekstilni i modni dizajn