26.9.–1.10.2023.

Branimir Kolarek

DAP

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Platforma za Demokratizaciju Akademskog Izdavaštva (DAP)DAP ima za cilj stvoriti demokratsku, pouzdanu i učinkovitu infrastrukturu koja će promijeniti pravila igre u akademskom izdavaštvu kako bi podržala Europsko istraživačko područje, Open Research Europe i Program Digitalna Europa. Naš vizualni identitet temelji se na vibrantnim bojama i vizualima koje je kreirao AI.

Kombinirani su tonovi zelene boje, koja simbolizira rast, uzgon i širenje znanja, s energičnom narančastom koja predstavlja demokraciju i promjenu.

Naš ključni vizual prikazuje balon na topli zrak, simbolizirajući uzgon ideja i slobodno širenje znanja. Kroz kombinaciju zelene i narančaste boje, glavnog vizuala i modernog dizajna, DAP je predstavljen kao progresivna platforma koja donosi promjene u akademskom svijetu. Želja je da DAP poboljša način na koji se znanje dijeli.

Autor

Branimir Kolarek profesionalno djeluje u području vizualnih komunikacija od 2000. godine. Diplomirao je na Umjetničkoj akademiji sveučilišta u Splitu (Dizajn vizualnih komunikacija). Član je dvije strukovne udruge, HDD – (Hrvatsko dizajnersko društvo) i ULUPUH – (Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti) gdje obnaša dužnost potpredsjednika sekcije za grafički dizajn. Izlagao je na brojnim grupnim izložbama. U radu za realan sektor dio profesionalne karijere odradio je kao zaposlenik ili vanjski suradnik u oglašivačkim agencijama i dizajn studijima (Futura DDB, Sensus Design Factory, Restart) gdje je radio na projektima vezano za klijente ili robne marke: Peugeot, Subaru, Citroen, Porsche Design, McDonalds, Zagrebačka banka…Zadnjih desetak godina povremeno radi na projektima za Građevinski i Arhitektonski fakultet sveučilišta u Zagrebu, te Hrvatski restauratorski zavod. Od 2022. godine radi kao asistent (vanjska suradnja) na Sveučilištu Sjever. Također od 2023. godine radi kao asistent na Institutu Ruđer Bošković.

ime projekta DAP - Platforma za demokratizaciju akademskog izdavaštva
Godina 2023.
Naručitelj Centar za informatiku i računarstvo - Institut Ruđer Bošković
Dizajn Branimir Kolarek
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn