26.9.–1.10.2023.

Kristina Lyubenova

THE LIFE IN NATURE

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Tkanine koje je odabrala za izradu odjeće su pamuk, vuna, svila, lan i nešto kože. Pređe koje koristi su vuna, pamuk i akril. Njeni vezovi su rađeni različitim tehnikama. Koristila je normalnu iglu, koristila je vez, koji je unaprijed složila i sašila. Pokušala je slagati različite vrste pređe, uključujući i pletenje, ušiveno na vrhu.

Priča o boji: Shema boja pojavila se niotkuda. Počela je skicirati uzorke, razmišljajući o ljepoti prirode. Slikala je dosta dugo i raspoloženje kolekcije se pojavilo niotkuda i zaista je veličanstveno i savršeno. Boje su prirodne kao i veličanstvo prirode. Proces izrade odjeće: Prvo kroji odjevni predmet, zatim ga počinje vesti i na kraju sastavlja dijelove odjevnog predmeta. Proces je dosta dug jer vez dugo traje.

Autor

Njezina kolekcija inspirirana je djetinjstvom provedenim na selu. Inspirirana je održivim načinom života, prirodom, zemljom, tlom i biljkama. Priroda nas odgaja da vidimo ljepotu u životu, da uživamo u svemu oko sebe i da budemo zahvalni. U svojoj kolekciji pokušala je razviti život na tekstilu. Priroda će uvijek postojati iznad svega, bez obzira što se događa u svijetu. Iz njezinih živih terarija dolazi inspiracija za odjeću koju je kreirala. Jednom riječju, njezina kolekcija je „osjećaj“, „san“. To  je početak novog života punog ljepote…

ime projekta The life in nature
Godina 2023.
Naručitelj New Bulgarian University, studentski projekt
Mentor Yana Dvoretska
Dizajn Kristina Lyubenova
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Tekstilni i modni dizajn