26.9.–1.10.2023.

Amina Musić Nalo

KEKINO

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Kekino je dječja deka nastala iz koncepta “žabice”, igre gatalice koja kod djece razvija maštu i kreativnost beskonačnog spajanja, slaganja i razlaganja. Zbog svoje forme i oblika “žabica” podsjeća na sklapanje manjih dijelova koji čine veću cjelinu. Bitan je odnos djeteta i dekice sa strane znanosti i onog što svaka individua doživljava kao svoju dječju, najraniju intimu.

Unošenjem boja i geometrije želja je oživjeti igru žabica na nekonvencionalan način kroz produkt, dekicu za djecu koja će sadržavati kvalitete samog savijenog papira. Na taj način odrasla osoba će evocirati uspomene, a dijete u svojoj dobi stvarati prostor za skrivanje u svijet dječje intime.

Deka za djecu u formi žabice omogućava djetetu pokrivanje prilikom spavanja, igru savijanja dekice na različite načine i skrivanje igračaka kako bi se razvile motoričke sposobnosti u dobi bebe. Produkt visoke estetske prirode koji potiče dječju maštu i razvija dječju intimu. Sistem slaganja u formu žabice je simboličke prirode, jer proizlazi iz instinktivne reakcije na riječ intima.

Autor

Amina Musić, diplomirana produkt dizajnerica na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Realizirala niz studentskih projekata iz polja produkt i modnog dizajna radeći istovremeno kao kostimografkinja i scenografkinja. Pri radu akcent je na slobodi, prirodnosti, praktičnosti i momentu magičnog u dizajnu. Umjetničko izražavanje prožima se kroz pomno birane teme projekata sa dozom promišljanja o odnosu forme i funkcije. Dizajn je način života i razmišljanja, svakodnevno nastojanje da unaprijedimo i inoviramo budućnost dizajnerske scene, lokalno i globalno. Aktivno istraživanje spoja produkt dizajna i marketinga nastavljeno je kroz master studij Marketing menadžmenta Ekonomskog fakulteta u Sarajevu u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu.

ime projekta kekino
Godina 2022.
Naručitelj Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo
Mentor prof. Sanda Popovac
Dizajn Amina Musić Nalo
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Tekstilni i modni dizajn