6.—11.9.2022.
6.—11.9.2022.

Anja Zorko

Anja Zorko, voditeljica Centra za kreativnost u Muzeju arhitekture i dizajna, više od petnaest godina radi kao savjetnica i menadžerica u kulturnim i kreativnim industrijama.
edukacija

2005 – Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.

2010 – Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.

2010 – Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.

 

nagrade

2005 – Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.

2010 – Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.

 

 

Biografija

Voditeljica Centra za kreativnost u Muzeju arhitekture i dizajna (MAO), Ljubljana

Anja Zorko, voditeljica Centra za kreativnost u Muzeju arhitekture i dizajna, više od petnaest godina radi kao savjetnica i menadžerica u kulturnim i kreativnim industrijama. Ona razvija projekte na presjeku kulture, kreativnosti, industrije i drugih sektora, podržavajući razvoj kreativnih industrija u Sloveniji i stvarajući suradnju s nekim velikim slovenskim tvrtkama i organizacijama u zemlji i inozemstvu. Od 2013. gostujuća je predavačica na Akademiji likovnih umjetnosti i dizajna Sveučilišta u Ljubljani
Magistrirala je na Fakultetu društvenih znanosti Sveučilišta u Ljubljani s temom „New Forms of Cooperation Between Culture and Economy“. Diplomirala je komunikaciju i marketing na Sveučilištu u Ljubljani. Također je diplomirala fotografiju i digitalne medije na Školi primijenjene umjetnosti Famul Stuart.

Vodila je razvoj Centra za kreativnost (www.czk.si) – prve nacionalne platforme za razvoj kreativnih i kulturnih sektora i inovacija u Republici Sloveniji. S ukupnom vrijednošću većom od 11 milijuna eura, ovo je jedan od najvećih kohezijskih projekata u području kulture u Sloveniji, koji i danas Anja Zorko vodi. Bila je zamjenica ravnatelja Muzeja arhitekture i dizajna (MAO) između 2017. i 2020. godine. Zorko uspješno je vodila ili surazvijala (menadžment, partnerstva, prikupljanje sredstava, financijsko upravljanje, programiranje, brendiranje, komunikacija, marketing …) neke od najvećih međunarodnih MAO projekata, među njima i Bijenale dizajna (www.bio.si); the Future Architecture Platform (https://futurearchitectureplatform.org), koja povezuje više od 28 partnerskih organizacija iz 23 zemlje; Silent Revolutions, međuresorni projekt koji povezuje tvrtke, dizajnere i različita ministarstva; projekt Small and Smart: Contemporary Slovenian Architecture in Film, 2011 .; međunarodne konferencije o arhitekturi i dizajnu, među kojima su Project Architecture, Architecture Epicentres, Sustainable alternative in Design, Information Design, Not More Not Less i Good Design for Goood Bussines; te izložbe poput Tapio Wirkkala – legende finskog dizajna, Alvara Aalta i drugih. Programi koji su osvojili mnoge nacionalne ili međunarodne nagrade ili priznanja, među njima i Valvasorovu nagradu za zajedničko znanje za 26. bijenale dizajna I BIO 26 (2020.); nagrada ICOM Slovenija za BIO 25 (2017.); nagrada na the Arquitecturas Film Festival for Small and Smart films (2013.), te Red Dot Design Award (2011.) za MAO dizajn korporativnog identiteta dizajnerskog studija IlovarStritar.

Anja Zorko dobila je Valvasor-Chevening stipendiju za kratki poslijediplomski program Kultura, politika i menadžment na Gradskom sveučilištu u Londonu, te stipendiju za stručno usavršavanje u The Bureau of European Design Association u Barceloni. Bila je slovenska finalistica za nagradu the International Young Design Entrepreneur, a British Council award za 2009. godinu. Između 2001. i 2010. godine radila je kao savjetnica nevladinih organizacija i drugih organizacija u području menadžmenta, PR -a i marketinga, pripreme natječaja, fotografija i video.

RADOVI

SREDIŠNJA LOKACIJA
KONTAKT

PODIJELI