2023.
6.—11.9.2022.

ZGDW

Sveučilište u Zagrebu, Tekstilno-tehnološki fakultet

Naziv projekta: MODNI CRTEŽI
Mentori: izv.prof.art. Paulina Jazvić, doc.art. Ivana Mrčela
Studenti: Marta Pavšek, Monika Šestan, Valentina Pliško, Doris Lenarčić, Rehaela Strinić, Filip Aračić, Stefani Vitlov, Aurora Hercigonja, Grgur Bešlić, Leda Tatić, Nikolina Hadžić, Klara Petraš

U sklopu kolegija studenti su kreirali različite odjevne objekte razmišljajući pritom o materijalu i volumenu. Kroz radove studenti su iskazali osobni likovni izričaj kao rezultat kontinuiranog razvoja vlastite kreativnost i istraživanja različitih oblika i formi, inspirirani različitim polazištima. Studij Tekstilnog i modnog dizajna pruža studentima kroz postupni razvoj kreativnosti i osobnog izričaja postizanje visokog stupnja kvalitete, koju će moći plasirati na tržište ideja, te im omogućiti kvalitetnu integraciju u svijet kreativnosti.

Program smjera Modni dizajn pruža stručna tehnička i teorijska znanja i razvijaju likovne i kreativne sposobnosti i vještine s posebnim naglaskom na individualnom razvoju kreativnog mišljenja i izraza potičući eksperimentiranje, istraživanje i inovacije u rasponu od stvaranja ideje sve do realizacije 3D odjevnog oblika. Individualnost i kreativnost u samom pedagoškom procesu temelji su za oslobađanje kreativnosti i individualnosti kod studenata koji sintetizirajući dobivena znanja iz svih područja postaju visokoobrazovani stručnjaci unutar svoje struke sa širokim mogućnostima djelovanja u svim područjima modnog dizajna i umjetničkog pristupa odjevnom obliku.

KONTAKT

PODIJELI