2023.
6.—11.9.2022.

ZGDW

Sveučilište u Rijeci, Akademija primijenjenih umjetnosti

Naziv projekta: Neograničenost
Naručitelj projekta: Sveučilište u Rijeci, Akademija primijenjenih umjetnosti
Mentori: Izv.prof.art Nenad Roban
Studenti: Tracy Cardoso, Paula Holzhauer, Tena Njegovan, Anastasija Srebnaja
Akademska godina: 2021./22.

Naziv ovogodišnjeg Tjedna dizajna se stopio s htijenjem koje smo imali na početku akademske godine. Namjera je bila da se studenticama zbog pozitivnog poticaja u odnosu na zatvorenu atmosferu koju je stvorila pandemija, otvore sve mogućnosti izvedbe vizualnog izričaja. Pružanje slobode, to jest neograničavanje u izrazu i korištenju materijala je potenciralo oduševljenje i pozitivan stav te odgurnulo pandemijske probleme u drugi plan. Pogled na svijet oko nas je otkrio osobine autorica, asamblaže, nostalgiju, brigu za okoliš, mobilne instalacije koje personificiraju duhovni život te objekte-metafore identiteta. Izložba će sadržavati objekte izvedenih u različitim materijalima s naknadnim intervencijama (boja) i nekoliko fotografija. Količina radova je prilagođena zadanoj veličini prostora koji dijelimo s kolegama sa Studija grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija.

 1. Tracy Cardoso ime rada: Osobnost godina nastanka: 2021
  Opis rada: Mjesto iz kojeg potječem, a to su Zelenortski otoci, obilježilo je moju osobnost pa sam u svoj rad unijela sve bitne detalje koji predstavljaju moje osjećaje za ljude i podneblje.
 2. Paula Holzhauer ime rada: Proper godina nastanka 2022
  Opis rada:
  U tišini i tajnovitosti brišu se naši svakodnevni tragovi.
  Nekoliko tjedana pratila sam čistačicu našeg sveučilišta i ispitivala društvenu ulogu čistačica u našem društvu. Na temelju svog iskustva stvorila sam kolekciju nosive opreme napravljenu od pribora za čišćenje kako bi integrirala male tragove čišćenja u naš svakodnevni život.
 3. Tena Njegovan ime rada: 1.Memory palace 2.Duša (Soul) godina nastanka: 2021/22
  Opis rada: 1.Memory palace
  Naš život je skup trenutaka, trenutaka koji su postali uspomene. Rad je proizašao iz zadatka autoportreta, neke uspomene je moguće prikazati nečim fizičkim, no većina njih ostaju riječi izgovorene i osjećaji koje one pobuđuju. 2.Duša (Soul) Svatko od nas ima svoje sigurno mjesto, nekome je to stvaran svijet, nekom izmišljen. Rad prikazuje moje mjesto sanjara. Mjesto ispunjeno svjetlošću, lakoćom i jednostavnošću, ono diše na zraku i obasjava sve oko sebe.
 4. Anastasija Srebnaja ime rada: 1. My world 2. Eye godina nastanka: 2021/22
  My world : U asamblaž mog portreta unijela sam sve što me određuje i pokreće. Ljubav prema multimediji i dijelove svijeta kroz koji me vode moji interesi a koje želim zabilježiti i interpretirati.; Eye:
  Prenijeti ono što vidimo je vrhunac stvaralaštva. Moj rad je posveta oku koje zamjećuje i prenosi informaciji našem intelektu i stvaralačkom poticaju.

Na Akademiji primijenjene umjetnosti se izvode preddiplomski studiji primijenjenih umjetnosti i likovne pedagogije jednako kao i odgovarajući diplomski studiji.
Studijski programi u potpunosti su usuglašeni s Bolonjskim procesom, prilagođeni novim reformskim smjernicama i sustavom ECTS bodova, što otvara vrata Europe i svijeta za sve studente Akademije. Čitav studij temelji se na modelu konzultativne i istraživačke nastave s izrazito naglašenom komponentom individualnog pristupa studentima.
Kolegij Objekti za tijelo i prostor
Objekti za tijelo i prostor je interdisciplinarni studij koji propituje odnose i međusobne utjecaje tijela, prostora, svijetla, osobnosti, estetike, te prirodnog i urbanog okoliša. Studiji omogućavaju korištenje svih poznatih medija i materijala koji mogu poslužiti studentima da se što jasnije izraze. Temeljni materijali koji se koriste tijekom studija su održivi, reciklirani, prirodni i odbačeni materijali, međutim razvojem sadržaja i ideja koriste se i ostali mediji: fotografija, video, grafičke, slikarske i kiparske tehnike. Kolegiji se razvijaju u odnosu na proširenje prostora koje zahvaća ideja o ulozi tijela u suvremenosti te nastoji aktivno sudjelovati u propitivanju naše egzistencije na planeti Zemlji i sukladno tome i ulozi koju ti objekti za tijelo i prostor u njoj imaju.

KONTAKT

PODIJELI