26.9.–1.10.2023.

Kora Rogina

ZIHER STOLAC

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Ziher stolac projekt je koji sjedenju pristupa na drugačiji način - ono se inače događa na samoj konstrukciji stolca, dok je za ovaj novonastali stolac ideja bila upotrijebiti što manje elemenata konstrukcije i postaviti ih tako da korisnika podupire isključivo udobnost razapete tkanine, ali i stvoriti stolac nešto drugačiji od ostalih.

Osnovna konstrukcija sastoji se od savijene metalne šipke koja se zatim omotava oko tokarenih drvenih šipki na koje se postavlja komad tkanine.

Drvene šipke sastavljene su od središnjeg dijela i dva čepa koji omogućuju skidanje tkanine radi pranja ili zamjene. Tkanina se pri sjedenju isteže i prilagođava korisniku. Takav lounge način sjedenja sugerira opuštanje, ugodnost i odmor. Naziv Ziher stolac porizlazi iz sličnosti detalja savijene šipke stolca i krajnjeg dijela ziherice.

Autor

Kora Rogina rođena je 2002. u Zagrebu gdje od 2020. studira industrijski dizajn na Studiju dizajna (Afzg). Godine 2022. izlaže na Zagreb Design Weeku, 2023. na Godišnjoj izložbi dizajna u Zagrebu i Splitu, te na studentskom DA! Festivalu. Uz fakultet, bavi se grafičkim dizajnom i blisko surađuje s Udrugom Kružok od 2021. godine kao odgovorna osoba za cijeloukupni grafički dizajn i promociju. Također, se bavi likovnom umjetnošću i sudjeluje na godišnjoj Cash&Carry izložbu Akademije Likovnih Umjetnosti u Zagrebu 2022. i 2023. godine. Slobodno vrijeme posvećuje istraživanju vlastite kreativnosti i ideja kroz razne medije.

ime projekta Ziher Stolac
Godina 2023.
Naručitelj Sveučilište u Zagrebu, Arhitektonski fakultet, Studij dizajna
Mentor doc. art. Andrea Hercog, asis. Nina Bačun
Dizajn Kora Rogina
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Produkt dizajn