26.9.–1.10.2023.

Može

YOK STUDIO

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Projekt brendiranja studija za arhitekturu i urbanizam čija je vlasnica Josipa Ćuk. Ambiciozna arhitektica visokih mjerila koja ove godine slavi godišnjicu otvaranja vlastitog arhitektonskog ureda. Projekt brendiranja započeo je osmišljavanjem naziva ureda, a po tome osmišljavanje vizualnog identiteta, dizajniranje web stranice te cjelokupnog brandinga studija. Željeli smo moderno, kratko i univerzalno ime koje nije vezano za određeni jezik, a ima poveznicu s vlasnicom.

Tražeći inspiraciju za ime, u jednom ayuverdskom predavanju zamijetili smo riječ YOK koja na Sanskritu znači “for a long time” ili ono što traje dugo.Razmišljajući o ideji koja je vječna i koja stvara projekt koji stvara građevine koje traju jako dugo, ime se činilo pravim odabirom.

Osim toga Y označava Josipu, O početak djevojačkog prezimena, a K kraj sadašnjeg prezimena. Tako smo dobili ime - YOK STUDIO.DIZAJN LOGOTIPA. Glavna ideja dizajna logotipa je konstrukcija - linije koje se sijeku i tvore riječ YOK. Slovo Y je paralelno sa slovom K koje je zapravo za 180 stupnjeva rotirano Y te ih spaja dijagonalna linija koja tvori O i završava formirajući K na kraju. Gornji dio slova O čini pravokutnik koji uokviruje ova tri slova i čini vizualni identitet YOK STUDIO.BRANDING. Boje koje se koriste u brandingu su isključivo crna i bijela. Dizajn YOK STUDIO web stranice je tehnički i minimalistički kao i dizajn svih branding materijala.

Autor

Josipa Galić, rođena i odrasla u Slavoniji, a afirmativne godine provodi u Zagreb gdje upisuje Grafički fakultet. Tijekom studija radi u malom, ali inspirativnom grafičkom studiju “KUČA” te pod mentorstvom stvara snažan afinitet prema dizajniranju vizualnih identiteta.Odmah po stjecanju zvanja magistrice grafičke tehnologije otvara studio MOŽE. Nit vodilja bila je neovisnost i sloboda u kreiranju vizualnih rješenja za odabrane klijente. Uz edukacije i praćenje trendova, kako u dizajnu tako u poslovanju i marketingu, afirmira svoj položaj na sceni. Proteklih 5 godina uspješno vodi poslovanje studija te surađuje s drugim neovisnim profesionalcima. Glavni fokus leži u oblikovanju brendova, od osmišljavanja imena do realizacije vizualnih rješenja. Sposobnost kombiniranja funkcionalnosti i estetike donosi rezultate koji ostavljaju snažan dojam.Kroz godine intenzivnog rada, studio MOŽE razvio je portfelj klijenata koji obuhvaća široki spektar industrija. Od malih poduzetnika koji tek započinju svoje poslovno putovanje do renomiranih klijenata kao što su Valamar, 404 agencija, Hug your life, Medial, Kap4, Art of Bar, Swanky Monkey Garden i mnogih drugih. Jedinstven stil poslovanja leži u povezivanju s klijentima te prepoznavanju njihovih potreba, pretvarajući ih u izvedena vizualna rješenja.

ime projekta YOK STUDIO, ured za arhitekturu i urbanizam
Godina 2022.
Naručitelj YOK STUDIO d.o.o.
Dizajn Može
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn