26.9.–1.10.2023.

Viktorija Paljug

VOLIM SEBE – JEDEM ZDRAVO

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Debljina je jedan od vodećih javnozdravstvenih problema i izazova današnjice. Globalno je klasificirana kao bolest prema X. reviziji Međunarodne klasifikacije bolesti i srodnih zdravstvenih problema (MKB-10).Poseban izazov predstavlja debljina u djetinjstvu. U svim zemljama Europe zabilježeni su značajni udjeli djece s prekomjernom tjelesnom masom, dok se Hrvatska nalazi na petom mjestu zajedno sa ostalim zemljama mediteranske regije.

Projekt pod nazivom „Volim sebe – jedem zdravo.“, rađen je u sklopu kolegija Vizualne komunikacije i novi mediji (II. preddiplomska godina Medijskog dizajna) kao društvena kampanja protiv dječje pretilosti, a namijenjen je prvenstveno roditeljima i njihovoj djeci (8 – 10 godina starosti).

Cilj ovog projekta jest educirati i osvijestiti problem dječje pretilosti te ponuditi alternativno rješenje u svrhu prevencije pretilosti u dječjoj dobi. Glavna ideja projekta temelji se na izradi praktičnog rješenja kojim se putem zabavno-edukacijske društvene igre s kartama djecu potiče da igrajući nauče i memoriziraju određene vrijednosti hrane, svladaju različite izazove kroz fizičku aktivnost te se pritom dobro zabave.

Autor

Viktorija Paljug (rođena 1991. godine u Zagrebu).Nakon završene Opće gimnazije u Karlovcu, upisuje Pravni fakultet u Zagrebu. Godine 2020. upisuje Visoko učilište Algebra u Zagrebu te završava tečaj za grafičkog dizajnera – specijalista digitalnog izdavaštva. Iste godine počinje raditi u Karlovcu u odjelu marketinga i dizajna u privatnom domaćem poduzeću gdje je i trenutno zaposlena. Naredne godine, 2021., upisuje Sveučilište Sjever, preddiplomski studij Medijskog dizajna. Od 2016. godine, aktivna je članica plesne skupine - Karlovačka plesna reprezentacija, koja djeluje pri Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu. Godine 2018. Hrvatski sabor kulture dodjeljuje joj Srebrnu diplomu za 23-godišnji uspješan rad na širenju i razvijanju kulturno – umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture.

ime projekta Volim sebe - jedem zdravo.
Godina 2023.
Naručitelj Sveučilište Sjever, Medijski dizajn
Mentor doc. art Luka Borčić
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Društvene inovacije