26.9.–1.10.2023.

26.9. – 1.10.2023

26.9. – 1.10.2023

Unidentified T-shirt Object

UTO COLLECTION NO.1

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

UTO a.k.a. Neidentificirani T-shirt Object zajednički je naziv za modne dodatke koje izrađuje Lala Tóth. Ona spaja drevne načine izrade s naprednom tehnologijom. Rezultirajući objekti nalik na kipove - UTO, preobražuju obične majice koristeći suvremeni nakit kao funkcionalno, ali estetsko oruđe transformacije.

Nastali u Budimpešti, UTO-i su rođeni bez namjere da spase planet, već da ponude održivu alternativu svakodnevnoj prekomjernoj potrošnji. Implementacijom discipline regenerativnog dizajna, UTO predstavlja novu interpretaciju majica koje već posjedujete.

Svaki komad nakita izrađen je od smole na biljnoj bazi i isporučuje se u pakiranju pojedinačno uzgojenih gljiva micelija s priručnikom za brošuru. Stvoren za neovisna ljudska bića, UTO je tu da im pomogne da zadrže stav.

Autor

Neidentificirani T-Shirt Object izumila je 2022. dizajnerica Lala Tóth. Više od 4 godine radila je na području mode (uključujući brendove Nanushka i Constanca Entrudo). Nakon pandemije odlučila je živjeti svoju strast prema tekstilnoj umjetnosti kao samostalna umjetnica. UTO je projekt koji je oduvijek željela pokrenuti, posao u kojem se susreću područja likovne umjetnosti i mode, pružajući financijsku osnovu za njezine ostale umjetničke aktivnosti. U radovima povezanim s kolekcijama UTO, Lala radi zajedno s Boldizsárom Tóthom, grafičkim dizajnerom i drugim kreatorima i umjetnicima iz Budimpešte, čineći tako proces potpunom umjetničkom suradnjom.

ime projekta UTO collection no.1
Godina 2023.
Naručitelj Moholy-Nagy University of Art and Design, MOME Incubation Program
Dizajn Unidentified T-shirt Object
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Tekstilni i modni dizajn