26.9.–1.10.2023.

26.9. – 1.10.2023

26.9. – 1.10.2023

Over Studio

TOMAZ

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Pitoreskni gradić Motovun dom je plodnim vinogradima, ali i složnoj vinogradarskoj obitelji Tomaz. Neraskidiva veza glavnih aktera inspirirala je novi zaštitni znak, potpis „TM“, u kojem „T“ simbolizira obitelj Tomaz, a „M“ predstavlja Motovun. 

Nekonvencionalni pristup u stvaranju vina nadahnuo je slogan „vina van okvira“. Vizualnu sponu s verbalnom komunikacijom čini okvir koji daje dojam umjetničkog djela, izvan čijih se granica širi motiv motovunskog terroira.

Pjenušava vina povezana su s rijekom Mirnom, u kojoj mjehurići kisika omogućuju život. Motovunsko tlo prošarano pukotinama, čiji jedinstven sastav daje prepoznatljivu mineralnost, proteže se kroz liniju svježih vina.

Odležana vina, zaokružena u hrastovim bačvama, crpe motiv hrasta koji prevladava Motovunskom šumom. Šumom koja je dom i bijelom tartufu, koji je zbog svog prestiža povezan s premium vinima.

Svako vino ima pridodanu naljepnicu, sličnu onima na izložbama umjetničkih djela, koja pruža informacije o autoru, mjestu, sorti, metodi i vremenu nastanka.

Interakcija s publikom postiže se skeniranjem QR kodova koji otkrivaju video zapise motovunskih motiva, pozivajući ljubitelje vina na senzorno istraživanje vođeno aromatičnim notama i mirisima.

Autor

OVER STUDIO je dizajn studio koji djeluje na području vizualnih komunikacija stvarajući personalizirana kreativna rješenja.

ime projekta TOMAZ
Godina 2022.
Naručitelj TOMAZ wines
Studio Over Studio
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn