26.9.–1.10.2023.

Fabula

THE INFAMOUS RAMIREZ HOFFMAN

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Kreirali smo službeni vizual i plakat predstave “The Infamous Ramirez Hoffman” - djelo adaptirano iz romana Nacistička književnost u Americi čileanskog pisca Roberta Bolaña, koji sadrži izmišljene povijesti imaginarnih nacista. Glavnu ulogu naratora u predstavi igra sjajni John Malkovich, koji je i sudjelovao u odabiru vizuala, što ovaj projekt čini još posebnijim.

“Zloglasni Ramirez Hoffman” govori o piscu za kojeg se estetika preklapa s etikom i koji smatra da djelo treba cijeniti iznad svakog ljudskog ideala.

Anonimni pripovjedač govori nam o izmišljenoj priči o Ramirezu Hoffmanu: desničarskom piscu koji je iskoristio čileanski državni udar 1973. godine, koji je svrgnuo predsjednika Salvadora Allendea, kako bi pokrenuo pjesničku kampanju koja uključuje mučenje i ubojstva. Upravo smo tu priču prenijeli i u vizual - čileansku zastavu i motiv pretočili smo u izravnu komunikaciju na samom posteru - i tako je The Famous John Malkovich postao The Infamous Ramirez Hoffman.

Autor

Marko Perožić je kreativni direktor i suvlasnik Fabule. Vrlo je talentiran i iskusan profesionalac u svijetu grafičkog dizajna i kreativnog usmjerenja. Uz impresivnu karijeru koja se proteže kroz nekoliko renomiranih tvrtki, Marko je bio na čelu stvaranja inovativnih rješenja za različite klijente.

ime projekta The Infamous Ramirez Hoffman
Godina 2022.
Naručitelj ​​Swiss Gart GmbH
Dizajn Fabula
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn