26.9.–1.10.2023.

Lada Kušec Deči i Klara Baturić

TEN22

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

U Zagrebu, kao i na ostatku Balkana, ispijanje kave je najvažnija tradicija. Sintagma 'Idemo na kavu?', u isto vrijeme može biti poziv na poslovni sastanak, prvi spoj, neobavezno druženje i još mnogo drugih stvari. No, što ako to druženje želimo dići na višu razinu? Novootvoreni bar TEN22, mjesto je koje želi spojiti dnevno ispijanje kave s popodnevnim 'afterwork' programom i odličnim koktelima, dok se u pozadini čuje vrhunska selekcija glazbe domaćih i regionalnih DJ-eva.

TEN22 spaja opuštenost kafića, miksologiju bara i vibru kluba u jedan svježi, novi koncept. Baš je iz tog razloga i sam vizualni identitet najbolje opisati 'svježim'.

Nije konvencionalan i možda se na prvi dojam čini da ne odgovara kafiću, ali oni koji znaju da je TEN22 puno više od toga, shvatit će tu slojevitost i modularnost samog vizualnog identiteta. Vizual se sastoji od pet geometrijskih oblika koji se koriste i zajedno i odvojeno i to u svrhu vizualnog kodiranja. Tako se na glavnom izlogu i na on-line materijalima, nalaze svih tih pet oblika, dok se u meniju koriste oni koji jasnije ističu vrste pića, u signalizaciji se uz slova stvaraju novi piktogrami, a na majicama se pokazuju uloge svake osobe, kao što su selector, crew ili family.

Autor

Lada Kušec Deči i Klara Baturić su grafičke dizajnerice iz Zagreba. Lada je završila Studij dizajna, smjer vizualne komunikacije 2022. godine te od tada radi kao freelance grafička dizajnerica i content kreatorica. Bavi se društvenim mrežama te kreativnim radionicama za djecu. Klara je studentica oblikovanja tržišnih komunikacija na visokom učilištu Algebra. Počele su zajedno dizajnirati tako da su jedna drugoj pomagale oko zadataka na fakultetu i tad su shvatile da odlično funkcioniraju i nadopunjuju jedna drugu. TEN22 im je prvi ozbiljan zajednički projekt, ali nadaju se da nije zadnji.

ime projekta TEN22
Godina 2022.
Naručitelj BREAKFAST CLUB j.d.o.o.
Dizajn Lada Kušec Deči i Klara Baturić
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn