26.9.–1.10.2023.

26.9. – 1.10.2023

26.9. – 1.10.2023

Tsunagi

STONY VOICE

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Stony voice je evolucija interakcije i suradnje s prirodom. Istraživanje intersekcionalnosti digitalnih šamanskih praksi, tehnologije i prirode kroz zvučne zapise ambijentalne ekologije, 3D tiskane modne instalacije s interaktivnim programima u nelinearnom narativu.

Utemeljen na animizmu, simpatičnom čarobnjaštvu, zvučnoj alkemiji u energetskom spletu drevnih tehnoloških bioma, dokazujući pokretljivost visokotehnološke magije i postojanje paranoidnih halucinacija.

Djelo JiYun Xia stvara drevni početak anti antropocentrizma s nebinarnom logikom, simpatičkim sustavom i spekulativnom perspektivom za rekonstrukciju transcendentalističkog krajolika miješane stvarnosti, koja kida granice prostor-vremena i supstance i ispisuje otvoreni kraj prošlosti i Budućnost: Kada se tehnologija smatra drevnom magijom, ona se rađa iz praha i vraća u zoru.

Autor

JIYUN XIA je multidisciplinarna umjetnica koji istražuje ravnotežu između višestrukih identiteta. Kombinacija mode i raznolikih medija postala je njezin identitet. Njezin rad je nomad na intersekcionalnosti mode i zvuka, vjerujući da je zvuk nevidljivo energetsko polje, što je rodilo smjer Sonicwear. Njezin rad fokusiran je na zvuk, nosive uređaje i primjenu digitalne interaktivne tehnologije, predstavljajući hibrid prirode, tehnologije i magije.

ime projekta Stony Voice
Naručitelj School RCA
Mentor Sam Chester
Dizajn Tsunagi
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Tekstilni i modni dizajn