26.9.–1.10.2023.

Kritika Kushwaha

SPARK

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-20.00
PODIJELI
Projekt

Komunikacija je jedan od najosnovnijih aspekata našeg svakodnevnog života; ipak, govor i njegov utjecaj često se zanemaruju. Nesvjesno, tijekom godina usađujemo govorne pogreške kojih se teško odreći, poput nepravilnog izgovora, neuravnoteženog tempa ili korištenja dodatnih riječi, a poboljšanje tih navika može biti izazovno. To može spriječiti rezultate koje želimo u karijeri i međuljudskim odnosima. Spark (Speech Pattern Analysis and Remediation Kit) daje ljudima samopouzdanje da prevladaju te izazove i postanu bolji komunikatori. Spark je pametni nosivi uređaj i aplikacija koja pomaže ljudima da prevladaju govorne izazove izazvane navikama.

Spark je nevjerojatno jednostavan za korištenje i inkluzivan. Nakon što se aktivira i nosi, Spark pin uči vaše jedinstvene glasovne uzorke tijekom uključivanja i u pokretu.

Kada aktivirate i nosite Spark pribadaču tijekom dana, ona identificira i daje povratne informacije o svim pogreškama koje se ponavljaju kao što su: glasnoća, riječi za popunjavanje i tempo u stvarnom vremenu putem suptilnog heptičkog feedback-a. Na kraju dana dobijete sažetak kao i personalizirane interaktivne vježbe za poboljšanje fokusnih područja. Koristi AI, obradu prirodnog jezika i geolokaciju za prepoznavanje i razumijevanje suptilnosti kulturnih govornih obrazaca i fonetike. Pomaže izvući najbolje iz svog autentičnog govora, bez obzira iz kojeg ste dijela svijeta ili kojim jezikom govorite. Čineći poboljšanje govora dostupnim svima, Spark nastoji biti društveno odgovoran i slavi različitost.

Autor

Filozofija dizajna nagrađivane dizajnerice proizvoda s multidisciplinarnim iskustvom, Kritike Kushwahae, usredotočena je na stvaranje iskustava koja doprinose održivoj i pravednoj budućnosti. Ona čvrsto vjeruje da se vizionarski dizajn događa na spoju korisnika, proizvoda i poslovnih ciljeva. Kritika je trenutno voditeljica dizajn proizvoda i strategije u Asani.  Prije toga, Kritika je vodila dizajnerske inicijative za Uber Eats. Kritika je dobitnica nekoliko nagrada za dizajn uključujući prestižnu nagradu Red Dot, dvije nagrade San Francisco Design Weeka, dvije nagrade za izvrsnost Communicator i nekoliko nagrada za dizajn Indigo uključujući pobjednika u izboru Freelancer of the Year. Kao aktivan suradnik dizajnerske zajednice, predsjednica je odbora za mentorstvo Interaction Design Association u Seattleu te je kao gostovala kao govornik na prestižnim institucijama, uključujući California College of Arts i Sveučilište Princeton.

ime projekta Spark (Speech Pattern Analysis and Remediation Kit)
Godina 2018.
Naručitelj Samoinicirani projekt
Kreativna direkcija Kritika Kushwaha
Art direkcija Kritika Kushwaha
Dizajn Kritika Kushwaha
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-20.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Digitalni dizajn, Produkt dizajn