26.9.–1.10.2023.

Studio RU:T

Sol moduarna vanjska kuhinja

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Izrađena od prirodnih materijala — lokalnog hrastovog drva i kamena — Sol je modularna vanjska kuhinja inspirirana mediteranskom tradicijom kuhanja na otvorenom i rukotvorina. Ovaj kuhinjski sustav sastoji se od šest različitih modula koji nude niz opcija za pohranu u skladu s različitim zahtjevima i vanjskim prostorima. Ploča stola izrađena je od kamena, dok su fronte od hrastovine dopunjene nehrđajućim čelikom kako bi se Solu osigurala trajnost u vanjskim uvjetima.

Sa svojim čistim i suvremenim oblikom, robusnim volumenom i taktilnim, toplim površinama, Sol služi kao most između tradicije i inovacije, prikazujući savršen spoj umijeća izrade i modernog dizajna.

Cilj je bio proizvesti visokokvalitetnu, dugotrajnu vanjsku kuhinja izrađena od domaćih materijala - masivnog drva, točnije hrasta lužnjaka (quercus robur), za konstrukciju i fronte, te istarskog kamena za radnu ploču i sudoper. Ključne smjernice dizajna uključivale su korištenje prirodnih materijala lokalnog porijekla, osiguravanje dugotrajnosti i trajnosti proizvoda u vanjskim uvjetima, održive proizvodne prakse i prilagodljive mogućnosti za prilagođavanje različitim prostorima i zahtjevima.

Autor

Studio RU:T je multidisciplinarni dizajn studio (Tvrtko Bojić, Karla Paliska), a koji djeluje na području produkt dizajna, vizualnih komunikacija, prostornih koncepata i intervencija. U svom radu fokusiraju se na praktična i održiva rješenja, kao i eksperimente kojima propituju koncepte življenja.

ime projekta Sol moduarna vanjska kuhinja
Godina 2022.
Naručitelj Studio Produkt
Studio Studio RU:T
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Produkt dizajn