26.9.–1.10.2023.

AntonijaM gallery

Snaga riječi

Lokacija
Antonija.M
Radno vrijeme
PODIJELI

Izložba «The Power of Words»/»Snaga riječi» je interaktivna instalacija koja na jednostavan, a opet upečatljiv način prikazuje moć riječi, navodi na promišljanje, te potiće emociju. Posjetitelji su zamoljeni da postavljanjem velikih ploča sa slovima na jedan zid galerije «ispišu» 1 riječ koja ih najbolje opisuje, malo se udalje i «upiju» riječ. I onda da obrate pažnju kako se osjećaju suočeni s tom riječi u velikom formatu, kako im tijelo reagira. Najčešće se radi o pozitivnoj riječi ... riječi koju upućujemo sami sebi. Posjetitelj se slobodno može slikati s njom i podijeliti s drugima.

Zatim se posjetitelji zamole da postavljanjem ploča sa slovima na suprotnom zidu galerije «ispišu» 1 riječ koja ih je najviše povrijedila u životu. Ta riječ im je najvjerojatnije upućena od neke druge osobe. Malo neka se udalje i «upiju» tu riječ. Kako se osjećaju suočeni s tom riječi? Kako im tijelo reagira? Suočavanje s tom riječi će pobuditi potpuno drugačije osjećaje.

 

Nevjerojatno je kako 1 riječ, samo 1 riječ, može utjecati na to kako se osjećamo. A sada zamislite kada se cijeli niz riječi pretvori u bujicu priča koje slušamo i kojima vjerujemo. Nevjerojatna je moć riječi, a kojima se često nesvijesno razbacujemo. Riječi nas mogu razveseliti ili rastužiti, zacijeliti ili povrijediti, podići među zvijezde ili razbit o pod. Nevažno je da li je riječ prešla preko usana ili se udobno smjestila u našoj glavi, njezina moć ostaje ista. Stoga, pažljivo birajte riječi.

 

U ovoj instalaciji se riječi namjerno «ispisuju» velikim pločama sa slovima kako bi im njihova veličina dala dodatnu snagu u suočavanju dok ujedno stvaraju umjetničko dijelo na zidu.

LokacijaAntonija.M
Radno vrijeme
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Društvene inovacije