26.9.–1.10.2023.

Sanja Rotter

SLATKI SPUTNIK

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Samoinicirani projekt rasvjete stvoren za vrijeme pandemije, kao dio grupe svjetlosnih objekata koji pružaju mir i ugodu kod kuće. Naziv predmeta referenca je na poznati roman Harukija Murakamija, koji govori o traženju ljubavi, povezanosti i topline, “orbitiranju” oko objekta želje.Riječ sputnik znači suputnik, pratitelj.

 Predmet je stvoren da bi bio upravo to: kako bi ugodno svjetlo i mekana forma stvarali osjećaj lampiona dobrih želja i emocija u teškim vremenima.Konstrukcija sjenila rezultat je želje za eksperimentom s furnirom kaširanim na papir, te rubnim trakama s ljepilom - industrijskih poluproizvoda koji se uobičajeno koriste za oblaganje vrata i dijelova namještaja.

Autor

Sanja Rotter je dizajnerica, istraživačica i edukatorica u dizajnu, dizajn-specijalistica za drvo i drvne tehnologije. Svoje provode izlagala je u Hrvatskoj, Europi i SAD-u.Članica je Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika te je dobitnica više domaćih i međunarodnih nagrada.Kao samostalna autorica, najviše se bavi projektiranjem namještaja i rasvjete te ambalaže, s naglaskom na prirodnim materijalima i ekološkipristup dizajnu.

ime projekta Slatki Sputnik
Godina 2022.
Naručitelj Samoinicirani rad
Dizajn Sanja Rotter
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Produkt dizajn