26.9.–1.10.2023.

LENÉCRA

SHIBUMI

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

SHIBUMI KOLEKCIJA

Koncept kolekcije vrti se oko otkrivanja suštine stvari izvan njihovog površnog izgleda, dopuštajući jedinstvenosti i autentičnosti da zablistaju. U ovoj kolekciji niti zauzimaju središnje mjesto, pozivajući gledatelje na kontemplativno putovanje samootkrivanja i povezivanja sa zajedničkim ljudskim iskustvom. Kroz strukture niti utkane u dizajne isprepliće se bit ljudi, transformativna snaga prirode i skladan spoj različitih azijskih kulturnih utjecaja.

Inspiracija je i međusobna povezanost pojedinaca, pozivajući nositelje da istraže slojeve vlastitih priča. Dizajn utjelovljuje transformativnu prirodu niti, simbolizirajući transformativnu moć prihvaćanja nesavršenosti i pronalaženja ljepote u zamršenosti života. Kolekcija se sastoji od 4 muška i 2 ženska kompleta koji su također unisex.

Autor

Maria Popova započela je svoju karijeru studirajući modni dizajn na Novom bugarskom sveučilištu u Sofiji. Kroz svoje školovanje sudjelovala je na mnogim državnim i međunarodnim natjecanjima i modnim revijama. Kao što su: izlog modne kuće "Etere", pobjednica j natječaja za dizajn ženske modne kolekcije za pletačku tvrtku "Kris Fashion", dizajn ženske modne kolekcije za "Renault Bugarska", međunarodno natjecanje "Heimtextil ", za dizajn muške košulje - finalistica, Sudjelovala je na modnom master classu s Gundom Bornkessel i Nelly Miteva. Na  drugoj godini, osvojila je svoju prvu nagradu za svoj dizajn inspiriran Art Decoom, na Triumph inspiration Award 2011. Bugarska. Na trećoj godini ponovno je bila finalistica Triumph inspiration Award 2012. Bugarska, sa svojim dizajnom inspiriranim kineskom arhitekturom. Na kraju školovanja postala je dio finalista natječaja Mittelmoda Fashion Award 2013. sa svojom ženskom modnom kolekcijom inspiriranom Pedeset nijansi sive (na rendgenu).

Maria je magistrirala pod vodstvom Veselina Yordanova i Nikolaya Pacheva, poznatih bugarskih dizajnera i stilista. Kada Maria Popova dizajnira, inspirirana je različitim pristupima eksperimentiranja s teksturom i oblikom, arhitekturom i bojom.

 

Gergana Dimova magistrirala je modni dizajn i poslovne strategije na Novom bugarskom sveučilištu u Sofiji, Bugarska. Tijekom studija sudjelovala je u brojnim projektima i prezentacijama. Neki od njih su: Projekt "Tračke legende", razne publikacije, izložbe, filmska revija "Kino, kino", Projekt "Body-Art". Osvojila je 2. mjesto na Državnom natjecanju u juniorskom odijevanju pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete, te odradila Božićnu modnu reviju NBU. Bila je u finalu međunarodnog natječaja "Heimtextil", dizajna za izradu muške košulje.

Pobijedila je na natječajima kao što su: izlog za modnu kuću "Etere", dizajn trikotaže za tvrtku "Piros", pobjednica natječaja za "Kris Fashion", dizajn ženske odjeće za trikotažu, dizajn službene odjeće za banku "Paribas", dizajn , i proizvodnja ženske modne kolekcije za "Renault Bugarska" itd.

Dobitnica je Specijalne nagrade "Triumph Inspiration Award 2011 Bg; Triumph Inspiration Award 2012 Bg – finalist; Mittelmoda Fashion Award 2013 – finalist; Mittelmoda Fashion 2014 -2015 finalist. Stažirala je u Studiju EVGENIA POPOVA 2015. – 2017. i kod dr. med. House 2017 - 2018. Sudjelovala je na Master Classu kod Veselina Yordanova u suradnji s Borynom Vutovom i Jordanom Ginkovim.

 

Njihov brend LENÉCRA nije samo modni projekt – to je filozofija povezana s prihvaćanjem sakralne prirode života i buđenjem svijesti. Kroz duboku povezanost s prirodom i njezinim elementima, LENÉCRA vas inspirira da podignete svoju jedinstvenu divlju prirodu i oživite svoju istinsku bit.

ime projekta Shibumi
Godina 2023.
Naručitelj Samoinicirani rad
Dizajn LENECRA
fotografija Alex Manchev , Radoslav Deliychev
Model Ivet Fashion
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Tekstilni i modni dizajn