26.9.–1.10.2023.

Fjakka by Belina

SECLUDE

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Seclude je sjenica suvremenog dizajna koja pruža privatnu hedonističku oazu, istovremeno zaštićenu od sunca i otvorenu prema krajoliku. Aluminijska konstrukcija upečatljivog geometrijskog oblika uspješno nadopunjuje postojeću hotelsku arhitekturu, a odabirom boje ovisi hoće li se više ili manje isticati u odnosu na okolinu.

Seclude je izrađen od visokokvalitetnih materijala. Njegova glavna prednost je izuzetna izdržljivost, praktičnost korištenja zahvaljujući brzom i jednostavnom načinu postavljanja te otpornost na atmosferske i morske uvjete.

Vanjska lagana mrežasta tkanina otporna je na različite vremenske uvjete, što omogućuje dugotrajnu postojanost boje i strukture. Ležaj je izrađen od vodootporne pjene i presvučen akrilnom tkaninom koja je mekana na dodir. Tkanina je vodootporna te se izuzetno lako i brzo čisti.

Autor

Filip Havranek i Kristina Lugonja industrijski su dizajneri iz Zagreba s kojima surađujemo na projektu Fjakka. Oni surađuju od 2012. godine te su dobitnici niza domaćih i inozemnih nagrada, među kojima i trostruke prestižne nagrade za dizajn - Red Dot Award (2015. u kategoriji rasvjeta i namještaj, te 2020. u kategoriji arhitektonski elementi). ). Svoje radove redovito izlažu na istaknutim izložbama i sajmovima te ih objavljuju u domaćim i inozemnim publikacijama. Jednaku pozornost posvećujemo poticanju suvremenog izričaja i očuvanju tradicije. Iako je FJAKKA novi brend namještaja, njegov temelj je tvrtka Belina d.o.o. s preko četrdeset godina iskustva. Ta znanja i vještine, posebice u proizvodnji tekstilne arhitekture, iskoristili smo za stvaranje novih proizvoda. Za nas dobar dizajn sadrži inovativnost, funkcionalnost, estetsku kvalitetu, visoku razinu održivosti i emocionalnu komponentu. Ponosni smo jer naše iskustvo sudjeluje u stvaranju novih, šarenih trenutaka. Fjakka je brend dizajnerskog namještaja koji vas poziva da se opustite, usporite i uživate u trenutku. Nadahnuti mediteranskom tradicijom i krajolikom, naši proizvodi osmišljeni su za promicanje života na otvorenom i poticanje emocionalnih veza. FJAKKA proizvodi vas pozivaju na uživanje, opuštanje i nadahnjuju jednostavnost postojanja.

ime projekta Seclude
Godina 2023.
Naručitelj Belina d.o.o.
Dizajn Fjakka by Belina
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Produkt dizajn