26.9.–1.10.2023.

Design Bureau Izvorka Jurić

SAMPÉ GIN

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

SAMPÉ gin je jako alkoholno piće destilirano u Hrvatskoj od najfinijeg hrvatskog grožđa. Sampé vinski destilat, svojom profinjenom kombinacijom aromatičnog bilja koje uključuju borovinu, limun i jadransku sol, crpi svoju inspiraciju i ima snažnu povezanost s morem.Mnoge zemlje na obalama Sredozemnog mora poznaju legendu kako je Sv. Petar jednom ulovio ribu Kovača i pritom na njoj ostavio tragove prstiju; zato se ta morska delicija i danas zove njegovim imenom: Šanpjer, Sant-Pierre, Sampé. Inspirirani predanjem, nadjenuli smo ime Sampé vrhunskom ginu koji odaje počast Mediteranu — mitskome mjestu na kojem božanski dodir prožima prirodu i njene dragocjene darove.

Originalno dizajnirana boca s prednje strane ima oblik morske površine. Ime brenda otisnuto je zrcalno na stražnjoj strani boce, tako da se na prednjoj strani vidi kroz morske valove i tekućinu gina što daje dojam da je naziv brenda Sampé u vodi.

Ova pozicija deformira tipografiju i stvara uzbudljive oblike i strukture koje se mijenjaju okretanjem boce u ruci ili promjenom kuta gledanja. Korištena tipografija Rector, čiji je autor Hrvoje Živčić, odabrana je radi idealnog spoja monumentalnog i gracioznog.Staklo svijetloplave boje i drveni čep stožastog oblika mornarske kape pridonose cjelokupnom mediteranskom ugođaju.

Autor

Design Bureau Izvorka Jurić djeluje na različitim projektima na području vizualnih komunikacija i u timu okuplja različite stručnjake, zavisno od potrebe projekta. Tim ljudi iza sebe ima više od 20 godina profesionalne karijere, mnogobrojne međunarodne nagrade i priznanja te cijeli niz uspješno realiziranih projekata na hrvatskom, ali i globalnom tržištu. Projekti najčešće podrazumijevaju osmišljavanje cjelovitog identiteta proizvoda ili usluge i predstavljanje na tržištu, što uključuje usluge: postavljanje kreativne strategije nastupa na tržištu, osmišljavanje verbalne komunikacije, osmišljavanje vizualne komunikacije, dizajn identiteta proizvoda i usluga i dizajn ambalaže.

ime projekta SAMPÉ gin
Godina 2023.
Naručitelj High spirits
Studio Design Bureau Izvorka Jurić
Kreativna direkcija Izvorka Jurić, Jurica Kos
Art direkcija Izvorka Jurić, Jurica Kos
Voditelj produkcije Natalija Najjar
Dizajn Izvorka Jurić, Jurica Kos
Verbalna komunikacija Igor Poturić
prezentacijska fotografija Jurica Kos
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn