26.9.–1.10.2023.

26.9. – 1.10.2023

26.9. – 1.10.2023

Hana Jesih

RADOVEDKO, BLIŽNJICA DO ZNANJA: MITOLOŠKA BITJA

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Radovedko (eng.: Curious Kid) je dječji časopis koji izdaje HiBird Books. Prečac do znanja za male istraživače - za djecu stariju od 5 godina, roditelje, ljubitelje ilustracije i znatiželjnike u duši. Čitatelji upoznaju odabranu temu koja je zajednička nit svakog pojedinog broja časopisa.

Tema 1. broja je Mitološka bića i čudovišta. Radovedko je ilustrirani dječji priručnik za učenje: edukativni letak s kreativnim zadacima i s druge strane plakat kada je letak potpuno rasklopljen.

Plakat 1. broja je društvena igra pod nazivom Labirint čudovišta koja djecu i njihove roditelje vodi na putovanje s čudima i bićima iz svjetske riznice bajki. Radovedko piktogramima, ilustracijama i dizajnom potiče vizualno pamćenje. Neke dizajnerske odluke imaju za cilj pomoći djeci pri čitanju i boljem razumijevanju sadržaja. Letak je zajedno s prilozima upakiran u tiskanu pisemsku omotnicu od recikliranog materijala. Projekt je podržalo Ministarstvo kulture Slovenije.

Autor

Hana Jesih (r. 1990.) je ilustratorica i dizajnerica knjiga. Suosnivačica je i art direktorica izdavačke kuće HiBird Books. Magistrirala je dizajn vizualnih komunikacija na Akademiji za likovnu umjetnost i dizajn Sveučilišta u Ljubljani 2016. Djeluje uglavnom u području kulture i stvara autorske projekte, posebice u području ilustracije i dizajna knjiga. 2022. godine osmislila je autorski projekt Radovedko, Bližnjica do znanja (zbirka edukativno-aktivnih letaka i plakata za djecu) uz potporu Ministarstva kulture. Ilustrirala je slikovnicu Fant iz papirja za koju je dobila Posebno priznanje za novi put inovacije, uz nominaciju za nagradu Kristina Brenkova za izvornu slovensku slikovnicu 2021. Zajedno s koautorom Petrom Plantanom osmislila je knjigu Gamebook i za nju dobio niz nagrada i priznanja (2. nagrada u kategoriji Grafički dizajn, Tjedan dizajna Zagreb 2020., Brumenovo priznanje za izvrstan slovenski dizajn 2019. i neke druge). Godine 2017. dizajnirala je i ilustrirala umjetničinu knjigu Impresije, Ljubljana/Istanbul, koja je izlagala na nekoliko skupnih i samostalnih izložbi. Zapaženi radovi su joj i magistarski rad J.P. Sartre: Bez izlaza - dizajn knjige i animacija te diplomski rad Albert Camus: Stranac - knjiga umjetnika, za koji je dobila nagradu Akademije likovnih umjetnosti i dizajna.

ime projekta Radovedko, Bližnjica do znanja: Mitološka bitja
Godina 2022.
Naručitelj Samoinicirani projekt
Dizajn Hana Jesih
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn