26.9.–1.10.2023.

26.9. – 1.10.2023

26.9. – 1.10.2023

SKiN iT Fashion X Georgia Chioni

PROJEKT “EDEN”

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Projekt EDEN uključuje dva odjevna predmeta koji su izrađeni prema sljedećim sličnostima: Oba odjevna predmeta inspirirana su istim likom, odnosno osobom Madge iz scenarija pod nazivom One Night in Eden. Predstava prati živote pet žena koje rade kao visoko plaćene pratnje za posebne događaje. Nazivi odjevnih predmeta ukazuju na ono što scenarij pokazuje, na to da pokazujemo nešto drugo nego što jesmo i unatoč svim poteškoćama koje se pojavljuju, moramo ih prevladati i krenuti dalje.

Dakle, crna haljina je haljina Bloem od riječi Blossom, a druga haljina Ferus, što ukazuje na vrlo jaku volju, poput željeza. Oba su odjevna predmeta konstruirana na istoj liniji uzorka, s puno volana, no crna haljina ide korak dalje jer su volani oblikovani na haljini kao moulage.

Tkanine se razlikuju po kvaliteti i boji, no u oba odjevna predmeta tkanine su održive. Ferus: pluteni rukav i haljina od organskog pamuka. Haljina Bloem: Rasmir tkanina od organske svile. Kako uskoro počinje snimanje scenarija, oba će odjevna komada nositi glumica koja će glumiti Magdu.

Autor

Georgia Chioni je studirala pravo, kinematografiju, osobni stil i modni dizajn. Ona je nagrađivana redateljica i modna dizajnerica. U studenom 2020. bila je pobjednica međunarodnog natjecanja u održivom modnom dizajnu u organizaciji Athens Fashion Club i Manteco Spa, au lipnju 2021. dodijeljena joj je nagrada za najboljeg novog dizajnera 2021. na Tjednu ekskluzivnih dizajnera u Ateni, sa svojom održivom kolekcijom LU.BU . Od prosinca 2021. glavna je dizajnerica SKiN iT-a s ciljem spajanja granica mode i umjetnosti. U 2022. godini kolekcije su predstavljene na raznim međunarodnim tjednima i revijama mode, a neki od njih su Serbia Fashion Week, Budapest Fashion Week, Taormina Fashion Week i Craiova International Fashion Show. Godine 2022. osvojila je i brončanu nagradu na International Design Awards, kategorija Runway Collection-Handmade Apparel sa svojom kolekcijom Blazed, među kandidatima iz 80 zemalja. Osim toga, dobila je titulu AFC-Ambassador 2023 zbog kvalitete svog rada, njezinog poštovanja prema održivoj i etičkoj modi, kao i svoje međunarodne prisutnosti. Gruzija također sudjeluje u prvom programu Fashion Incubator, pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Portugala u Grčkoj, u suradnji s Athens Fashion Club, kako bi predstavila održivu modnu kolekciju u Modtissimu, u Portugalu, u rujnu. Svoju kolekciju ASSANINA predstavit će na Feeric Fashion Weeku u Rimu.

ime projekta Project "EDEN"
Godina 2022./2023.
Naručitelj Samoinicirani rad
Dizajn SKiN iT Fashion X Georgia Chioni
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Tekstilni i modni dizajn