26.9.–1.10.2023.

Ana Mojaš & Ivana Bačanek

POJA ČEJADI I UŽANCI — PRIRODA + LJUDI + BAŠTINA

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Konavle su najjužnija hrvatska regija koja broji 33 manja i veća naselja. Urbana jezgra Konavala je gradić Cavtat čija skladna vizura svjedoči stoljetnu pripadnost Dubrovačkoj Republici. Uz raznolikosti prirodnih ljepota te bogatog arhitektonskog povijesnog nasljeđa, ono što daje poseban pečat ljudima i prostoru Konavala su tradicionalna konavoska nošnja i vez. Prepoznatljivost i geometričnost konavoskog veza kao osnovnog dekorativnog elementa omogućila je njegovu daljnju stilizaciju i reinterpretaciju.

Osnovni znak je tako formiran od 33 polja (kvadratića) od kojih svako predstavlja jedno od naselja, a zajedno tvore skladnu cjelinu. Postignuta je prisutnost i međusobna povezanost svih područja Konavala, a pritom je na suvremen način očuvana baštinska unikatnost.

Paleta korištenih boja inspirirana je onim iz konavoske nošnje i veza te prirodnim ljepotama i bogatim povijesnim nasljeđem. Za potrebe vizualnog identiteta destinacije Cavtat-Konavle oblikovana je custom-made tipografija inspirirana natpisom sa crkve sv. Đurđa u Cavtatu, inače najranije datiranim spomenikom na tome lokalitetu. Za popratni citat ...gdje je živjeti užitak izabrana je rukopisna tipografija čime se doziva sloboda i neopterećenost življenja Konavala

Autor

Ana Mojaš je rođena u Dubrovniku gdje završava Opću gimnaziju. Upisuje Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu i 2020. godine stječe titulu magistre dizajna vizualnih komunikacija. Tijekom studiranja pokazuje interes vezan za projekte oblikovanja publikacija, vizualnih identiteta i kampanja s naglaskom na temama lokalnog izričaja, što joj ostaje preokupacija i danas. Sudjelovala je na više inozemnih i domaćih natječaja te izložbi među kojima se ističu Poster for Tomorrow 2017 — The Worst Repression, Art Moves 2017 International Billboard Art Competition, Portraits of Humanity Photography Award 2019, The 2019 Epson International Pano Awards, Pregled hrvatskog dizajna 2019/2020 DA! festival 2021. Živi i radi u Zagrebu. Ivana Bačanek je rođena u Zagrebu. Stječe titulu magistre dizajna vizualnih komunikacija s velikom pohvalom na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 2019. godine. Na preddiplomskom, dobitnica je godišnje nagrade za projekt vizualnog identiteta i signalistike za Arenu Zagreb 2015./2016. Tijekom studija pokazuje interes za projekte identiteta i tipografije, te sudjeluje na više inozemnih i domaćih natječaja. Pobjednica je natječaja za vizualni identitet Zaklade Sveučilišta u Rijeci 2016. 2019. godine odabire se njezin prijedlog znaka za 30 godina Studija dizajna. Glavne preokupacije su joj inkluzivni dizajn, tipografija i dizajn identiteta etičkih brendova. Živi u Zagrebu i radi u VIDI studiju.

ime projekta Natječaj za dizajn vizualnog identiteta destinacije Cavtat-Konavle... gdje je živjeti užitak
Godina 2023.
Naručitelj Turistička zajednica općine Konavle
Art direkcija Ana Mojaš & Ivana Bačanek
Dizajn Ana Mojaš & Ivana Bačanek
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn