26.9.–1.10.2023.

Eva Rodinis

PLANUM KOLEKCIJA

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Planum je kolekcija funkcionalnih tekstilnih proizvoda za fleksibilnu organizaciju, pohranu, izlaganje i prijenos osobnih predmeta između različitih radnih, životnih i hibridnih prostora i situacija. Iz kompaktne role, intuitivno postaje prijenosni workspace za osobno izražavanje ili kolaboraciju, platno za ideje koje se mogu odrolati bilogdje i bilo kada. Krojevi su prilagođeni za maksimalnu iskoristivost ostataka kvalitetne tkanine iz proizvodnog pogona Prostorie, prema najčešćoj širini bale materijala (140 cm), uz minimalne potrebe za dodatnim materijalom (elastična traka i konac) – što nosi potencijal za zanimljive interakcije i kreativno proširenje kolekcije.

Rasteri kolekcije izvedeni su iz modula pronađenih u formama prozora nekih od najpoznatijih građevina zagrebačke modernističke arhitekture – Lisinskog, Raketa i Vjesnika.

Reflektirajući ideju Prostorie, na ovaj način uvijek prisutni uzorci nasljedstva geometrije i vrijednosti modernističkih arhitekata postaju mreža za inspiraciju i djelovanje nove generacije kreativaca.Planum L (For Rolling Up Sleeves)– panel, pregrada ili podloga za izlaganje, kolaboraciju i brainstorming Planum M (For Rolling Stones)– osobni nomadski workspace za kreativne aktivnosti i novi način radaPlanum S (Everything – Rolled Into One)– kompaktna, prijenosna i fleksibilna pohrana i podloga. Finalist natječaja za izradu novog tekstilnog proizvoda Izaberi balu, zarolaj ideju za brend Štof by Prostoria koji provodi HDD.

Autor

Eva Rodinis (Zagreb, 2002.) trenutno završava preddiplomski studij industrijskog dizajna na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na prvoj godini studija (2020./2021.) osvaja Godišnju nagradu Studija dizajna za rad Kava na kavi – modularna zaigrana interpretacija običaja ispijanja turske kave, kojim u suradnji s klijentom Barcaffè ulazi u finaliste natječaja za najbolju modernu džezvu. Na drugoj godini ponovo osvaja Godišnju nagradu Studija za rad Tkivo sjećanja – sistem predmeta koji promišlja netradicionalnu pohranu i ritual arhiviranja osobnih predmeta kao materijalizacije sjećanja i identiteta. Isti rad dobiva posebno priznanje te je izložen i objavljen na Izložbi hrvatskog dizajna 21./22. Tijekom studija, demonstrira na kolegiju Crtanje i aktivno sudjeluje u projektima dizajna izložbi u Galeriji Studija dizajna te u sklopu Zagreb Design Weeka 2022. Sa samostalnim projektom Planum – kolekcijom funkcionalnih tekstilnih proizvoda nalazi se među finalistima natječaja Izaberi balu, zarolaj ideju za brend Štof by Prostoria koji provodi Hrvatsko dizajnersko društvo.U širem području produkt dizajna posebno se zanima za predmete, prostore i koncepte koji kroz proces dizajnerskog istraživanja povezuju poetiku riječi i kreativnih eksperimenata, pritom evocirajući začudne interakcije i zaigranost. Uz dizajnerske projekte, bavi se poezijom.

ime projekta Planum kolekcija
Godina 2023.
Naručitelj Za natječaj "Izaberi balu, zarolaj ideju" za brend Štof by Prostoria, koji provodi HDD
Dizajn Eva Rodinis
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Produkt dizajn