26.9.–1.10.2023.

Nunc

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Nunc je namještaj sa sjedištem u Đakovu, „srcu Slavonije“, nastao krajem 2018. godine, a svoju prvu premijeru imao je na sajmu namještaja 2019. u njemačkom Kölnu. Proizvode osmišljavaju dizajneri iz šire regije koji su svoje ideje materijalizirali korištenjem neprocjenjivog prirodnog resursa slavonskog kraja — izdržljivog, kvalitetnog, bezvremenskog i lijepog hrasta.

Tradicija i kultura svakodnevnog života te tradicionalni dizajn utilitarnih predmeta reinterpretirani su suvremenim jezikom u kombinaciji s modernom tehnologijom, što rezultira bezvremenskom estetikom jednostavnosti koja je prisutna u svakom „sada“. Ogromna kulturna baština utjelovljena u zbirci Nunc kolekcije bila je glavni pokretač za početak prevođenja iz nekada u sadašnjost. 

Nunc je riječ preuzeta iz latinskog jezika, koja u prijevodu znači sada, odmah. Pri kreiranju imena brenda vodila ih je činjenica kako latinska imena donose prosperitet i uspješnost, no kada su došli do riječi Nunc shvatili su da ona zapravo predstavlja sve ono što žele da brend poručuje, a to je da žive suvremenu reinterpretaciju starih proizvoda, kroz suvremenu tehnologiju, suvremeni dizajn uz korištenje starinskih naziva za svaki proizvod.

Nazivi koje su odabrali za proizvode govore o karakteru dizajna svakog proizvoda, a to podržava i tipični vokabular slavonskog kraja, čiji su zvuci i slova jedinstveni samo za ovo specifično područje. S obzirom da je Nunc brend iz srca Slavonije, Đakova, željeli su ga nadahnuti i samom dušom te prekrasne regije te su tako nazivi proizvoda preuzeti iz rječnika starih slavonskih riječi poput Dika; što znači ponos, Bolta; luk, Ala; zmaj, Svib; cvijet, Duja; dvoje, a svaki taj naziv pomno je popraćen karakteristikama samog proizvoda.

Ove godinu odnijeli su i prestižnu nagradu RedDot za njihov proizvod COT W.

Barska stolica Cot s drvenim nogama vrhunac je bezvremenskog dizajna i klasičnih materijala. Noge stvaraju zadivljujuću kompoziciju koja odgovara različitim okruženjima. Metalni oslonac za noge privlači pozornost na strukturu stolca i naglašava njegovu snažnu osobnost. Ove godine Cot je osvojio prestižnu nagradu RedDot u kategoriji „Product design: High design quality“. Dizajneri: Studio Ru:T i Nataša Njegovanović.  Žiri se složio da su "fascinantni i vizualno privlačni detalji COT W ono što dizajn barske stolice čini tako jedinstvenim". Svoj osebujni karakter uvelike duguje tekućem obliku svoje velikodušne površine za sjedenje, koju podupiru okrugle noge izrađene od punog drva. Ova prestižna nagrada koju smo osvojili za drveni Cot iznimno nas je inspirirala da nastavimo dalje s našim radom i trudom.

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Dizajn namještaja