26.9.–1.10.2023.

26.9. – 1.10.2023

26.9. – 1.10.2023

Bruna Gloković

MOZAIK OBITELJI

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

"Mozaik obitelji" propituje i kritizira sliku obitelji u društvu, te je inicijativa s ciljem oblikovanja realnije slike koja će zamijeniti ideal. Na online platformi poziva sve da doprinesu svojom pričom tako da stare zdjele, tanjure, te sentimentalne komade posuđa prenamijene pomoću tehnika reparacije. Osim starih komada, sudionici mogu razbijati i nove, "savršene" posude koje simbolički razbijamo poput slike idealne obitelji i radimo novu, unikatnu - svoju sliku.

Autorica uvodi nove tehnike spajanja razbijenog posuđa, inspirirane japanskom kintsugi tehnikom i wabi-sabi filozofijom.

Na ovaj način dajemo novu, skulpturalnu vrijednost starim ili "savršenim" predmetima - kreiramo svojevrsne mozaike obitelji. Mozaici služe kao otisci prsta obitelji i prepričavaju njihove uspomene. Priče okupljamo na otvorenoj online platformi, educiramo posjetitelje o tehnikama i pozivamo ih da postanu aktivni sudionici.

Autor

Bruna Gloković diplomirala je industrijski dizajn na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 2022.godine. Trenutno je zaposlena kao grafički dizajner u studiju 2Dizajnera u Zagrebu, te kroz rad u studiju i u slobodno vrijeme spaja industrijski i grafički dizajn. Svestrana je dizajnerica koja svakom projektu pristupa kao izazovu i uživa u novoj i nepoznatoj dizajnerskoj okolini u kojoj može naučiti nešto novo. Alati koje koristi u pristupu dizajnu su raznovrsni - od digitalnih do rada s materijalima poput drveta i gline. Istraživačko-eksperimentalni pristupi joj nisu nepoznanica. Storytelling je fokus svakog projekta i zbog posvećenog prenošenja narativa koristi ovakve raznolike pristupe.

ime projekta Mozaik obitelji
Godina 2022.
Naručitelj Sveučilište u Zagrebu, Arhitektonski fakultet, Studij dizajna
Mentor izv. prof. mr. sc. Ivana Fabrio, doc.art. Andrea Hercog
Dizajn Bruna Gloković
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Društvene inovacije