26.9.–1.10.2023.

26.9. – 1.10.2023

26.9. – 1.10.2023

METODA

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Domaći dizajn brend Metoda, koji se prošle godine prvi put predstavio hrvatskoj javnosti upravo na Zagreb Design Weeku, ponovo izlaže na predstojećem, jubilarnom izdanju festivala dizajna. Metoda će ovaj put prezentirati širi volumen svoje kolekcije namještaja od masivnog drveta s naglaskom na finu površinsku obradu drveta, ali i metalnih dijelova proizvoda. Grupa, Numen/ForUse, Simon Morasi Piperčić, Regular Company, Mladen Orešić i Neisako – vrsni su domaći dizajneri koji su u tijesnoj suradnji s drvnim tehnolozima Spin Valisa radili na pomicanju granica u dizajniranju i proizvodnji, težeći stvoriti inovativne proizvode. Nastupom na Zagreb Design Weeku Metoda označava pripadnost domaćem dizajnerskom stvaralaštvu, naglašavajući važnost sinergije industrije i dizajna u svrhu kreiranja proizvoda visoke vrijednosti.  

Metoda se kao brend pozicionira u međunarodnom premium segmentu namještaja te je tijekom ove godine već prezentirala svoju kolekciju na Tjednu dizajna u Milanu, sajmu Imm Cologne u Njemačkoj te pariškom Maison & Objet, a do kraja godine posjetit će još niz ključnih europskih sajmova namještaja. 

Podsjetimo se da je Metoda nastala kao odraz visoko razvijenog požeškog Spin Valisa koji se unatrag 70 godina prometnuo u tehnološki naprednog proizvođača namještaja od hrasta i bukve, 100% energetski neovisnog. Zahvaljujući EU projektu CEKOM SPIN (Centar za razvoj inovativnog namještaja iz drveta) – ova slavonska tvrtka okrenula se prema kreiranju vlastitih inovativnih proizvoda u sinergiji s domaćim dizajnerima. Proizvodi su se razvili kroz niz radionica Cekom Spina putem kojih su dizajneri i drvni tehnolozi istraživali nove mogućnosti dizajna i proizvodnje namještaja od masivnog drveta.

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Dizajn namještaja