26.9.–1.10.2023.

Señor

MENTALNA HIGIJENA

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Prema istraživanju Svjetske zdravstvene organizacije, polovica mentalnih poremećaja počinje prije 14. godine. U Hrvatskoj oko 44 tisuće djece od 10 do 19 godina ima poteškoća s mentalnim zdravljem, no većina nema naviku pričanja o tome. Glavni razlozi tome su njihove vlastite nesigurnosti, nedostatak informacija i podcjenjivanje važnosti brige o mislima i osjećajima.

S tim na umu, Wiener osiguranje, u suradnji sa stručnjacima Hrabrog telefona pokrenulo je novi projekt — Mentalnu higijenu, edukativnu platformu koja potiče djecu na stvaranje navika brige o mentalnom zdravlju.

Komunikacija platforme temeljila se na usporedbi održavanja brige o mentalnom zdravlju s održavanjem brige o tjelesnoj higijeni. Koristeći se poznatim terminima brige o sebi i prikladnim vizualnim jezikom, tema održavanja navike mentalne higijene približena je primarnoj ciljnoj skupini inicijative — djeci. Tako su glavne poruke postale parafraze svakodnevnih izraza vezanih uz tjelesnu higijenu, a u vizualnom izričaju njih su prenosili ilustrirani likovi poput sapuna, kreme ili ogledala.

Autor

Señor je nezavisna full-service agencija za komunikaciju i branding. Spaja pametne strategije, inovativne koncepte i vrhunsku izvedbu u non-spam komunikaciju relevantnu za ljude i poslovne rezultate. U svojih deset godina rada, agencija je osvojila mnoga domaća, regionalna i svjetska priznanja: Effie Grand Prix Croatia 2022., Agencija godine na IdejiX 2021., Najučinkovitija nezavisna agencija u Hrvatskoj po Global Effie Indexu 2019., Agencija godine na BalCannesu 2018., bronca na MIXX Awards Europe 2017., Grand Prix za digitalnu kampanju godine na MIXX Croatia 2016., Najbolja ambalaža u regiji na Regpaku 2016… Najopsežnije globalno istraživanje marketinške učinkovitosti Global Effie Index, 2023. godine proglasilo je Señor najučinkovitijom agencijom u Hrvatskoj i 26. najučinkovitijom nezavisnom agencijom na svijetu.

ime projekta Mentalna higijena
Godina 2022.
Naručitelj Wiener osiguranje u suradnji s Hrabrim telefonom
Dizajn Señor
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn