26.9.–1.10.2023.

Ivana Bačanek

MELT ZAGREB – SHARING STORIES.

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Melt Zagreb – Sharing stories. Melt je mjesto s fantastičnim sladoledom koji otapa vaše brige te također idealno i za zdravi obrok bez glutena. Ali nikad se ne radi samo o hrani, zar ne? Riječ je o brizi o sebi, kako u smislu konzumiranja zdrave i hranjive hrane bez teško izgovorljivih sastojaka, tako i u smislu druženja. Uz Melt, hrana je pokretač/predjelo komunikacije.

S misijom promicanja održivosti i inkluzivnosti uz posluživanje visokokvalitetne hrane - stvoren je topli integrirani sustav vizualnog i verbalnog identiteta.

Vizualni identitet komunicira sve od kreacije do posluživanja hrane pa do socijalne kompo- nente i iskustava koji iz toga proizlaze. Logotip se sastoji od slova koji imaju topljivi karakter koji odražava i uključuje ova iskustva. Posjetitelji mogu primijetiti raznolikost sastojaka kroz privlačne ilustracije koje se mogu kombinirati kao uzorci i nose vrijednost široke primjene i jednostavne implementacije, kako za proizvodnju svih projektnih materijala na ekranu i izvan njega, tako i za izgled interijera i ulaza.Budući da paleta boja dolazi od jela i sastojaka u ponudi, glavna boja Melta inspirirana je borovnicom zbog njezinih jakih antioksidativnih svojstava. Osim što odaje osjećaj ozbiljnosti kvalitetnog podrijetla hrane, boja borovnice simbolizira poslovanje i potiče na razmišljanje o mogućim širenjima na daljnje lokacije.

Autor

Ivana Bačanek je rođena u Zagrebu. Stječe titulu magistre dizajna vizualnih komunikacija s velikom pohvalom na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 2019. godine. Na preddiplomskom studiju, dobila je godišnju nagradu za projekt vizualnog identiteta i signalistike za Arenu Zagreb 2015./2016. Tijekom studija pokazuje interes za projekte vizualnih identiteta i tipografije, te sudjeluje na više inozemnih i domaćih natječaja. Pobjednica je natječaja za vizualni identitet Zaklade Sveučilišta u Rijeci 2016. Finalistica je Međunarodnog studentskog natječaja u Taiwanu 2016. 2019. godine odabire se njezin prijedlog znaka za 30 godina Studija dizajna. Glavne preokupacije su joj inkluzivni dizajn, tipografija i dizajn identiteta etičkih brendova. Živi i radi u Zagrebu u sklopu VIDI studija za vizualne komunikacije.

ime projekta Melt Zagreb – Sharing stories.
Godina 2023.
Naručitelj Oladi d.o.o.
Verbalna komunikacija Jelena Babić
Vizualni identitet Ivana Bačanek
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn