26.9.–1.10.2023.

26.9. – 1.10.2023

26.9. – 1.10.2023

Fabula

MAXILLA

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Na zahtjev klijentice, kreirali smo verbalni i vizualni identitet stomatološke ordinacije. Kreirajući verbalni identitet, odmaknuli smo se od uobičajenih kovanica riječi dent da bi napravili diferencijaciju naspram konkurencije. Maxilla je latinski naziv za gornju čeljust. Za razliku od donje čeljusti, gornja čeljust stoji čvrsto na mjestu - kao i brand. Naziv sadrži i riječ maxi, dajući brand obećanje: maksimalnu kvalitetu usluge. Nazivu smo dodali potpis branda Dental & Aesthetics Atelier precizirajući djelatnosti branda, te jedinstvenost i kreativnost izvedbe korištenjem riječi atelier.

Vizualni identitet uključuje tipografsko rješenje logotipa koje u sebi sadrži znak. Slovo X unutar riječi pretvoreno je u kliješta koja su neizostavan instrument svake ordinacije, a i nalaze se u prikazu sv. Apolonije - zaštitnice stomatologa.

Odabrana je serifna tipografija koja brandu daje dozu elegancije, sofisticiranosti, tradicije i povjerenja. Odabrane boje podsjećaju na sukulente, biljke koje imaju značenje klijentici. Zelena boja opisuje se kao pozitivna, osvježavajuća, spokojna i prezentira rast, zdravlje, sigurnost, sreću te harmoniju, ublažava anksioznost, nervozu i stres te potiče koncentraciju i motivaciju. Zelenoj smo dodali bež neutralnu nijansu, koja izaziva osjećaj mira, čistoće i harmonije. Simbol je elegancije i sofisticiranosti, te stvara dodatan osjećaj prostora i otvorenosti.

Autor

Marko Perožić je kreativni direktor i suvlasnik Fabule. Vrlo je talentiran i iskusan profesionalac u svijetu grafičkog dizajna i kreativnog usmjerenja. Uz impresivnu karijeru koja se proteže kroz nekoliko renomiranih tvrtki, Marko je bio na čelu stvaranja inovativnih rješenja za različite klijente.

ime projekta Maxilla
Godina 2023.
Naručitelj Ordinacija dentalne medicine dr. med.dent. Petra Bakarčić
Dizajn Fabula
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn