26.9.–1.10.2023.

Fabular

MACK JACK

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

MacJack je nova aplikacije za mobilno plaćanje na samoposlužnim aparatima. Riječ je o naprednoj platformi koja omogućuje jednostavnije beskontaktno plaćanje na vending mašinama diljem svijeta, ali i na nizu drugih “self-service” prodajnih mjesta poput parkinga, praonica za rublje ili photo-boothova.Dva ključna benefita aplikacije – jednostavnost plaćanja i nagrađivanje prilikom kupnje – pretvorili smo u zabavnu brand priču s kojom se svi možemo poistovjetiti. Naša nova priča slavi male svakodnevne pobjede koje čini život, poput pauze za kavu nakon napornog sastanka ili pranja rublja srijedom navečer.

Aplikaciju smo nazvali MacJack, mac je prijatelj koji ti je uvijek pri ruci, dok je jack američki slang za novac, ali i “cool” osoba koja živi ispunjen život. Osmislili smo i novi slogan branda “Small Daily Wins”, kao i niz poruka koje na zaigran način komuniciraju benefite branda poput “A way easier way to pay”, “Small wins make life better” ili “Lose the coins. Earn rewards. Either way, you win!”.

Moderan i prepoznatljiv znak inspiriran je slovima M i J. Pritom, slovo J podsjeća i na simbol kvačice (“check”), što upućuje na obavljenu radnju i malu svakodnevnu pobjedu. Tipografija je suvremena i elegantna, što upućuje na financijsku sigurnost, ali i stvara osjećaj tehnološki naprednog branda koji čini plaćanja jednostavnijima i bržima. Boje su žarke i vibrantne te, uz znak “check” i ikone, doprinose osjećaju živosti i vedrine koji MacJack unosi u svakodnevne radnje.

Autor

Fabular je jedina agencija specijalizirana za branding u regiji. Usko smo specijalizirani za izradu brand i komunikacijskih strategija, brand implementaciju, imenovanje i vizualni identitet. Tim predvodi Anja Bauer, jedan od začetnika brandinga u Hrvatskoj i autorica jedinstvene metodologije 8 sastojaka koji grade brand™.Naši brand konzultanti uvršteni su u REBRAND Hall of Fame™ – među 25 najboljih brand konzultanata na svijetu. U Fabularu stvaramo nezaboravne branding priče koje potiču stvaranje pozitivnih promjena.

ime projekta Mack Jack
Godina 2023.
Naručitelj Initis d.o.o
Dizajn Fabular
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn