26.9.–1.10.2023.

26.9. – 1.10.2023

26.9. – 1.10.2023

Maja Stamenković

LOVE LETTERS

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Noćni ormarići LOVE LETTERS za NJU i za NJEGA podsjetnik su na važnost pisanja ljubavnih pisama u doba digitalne komunikacije i na to kako smo zaboravili pisati i čitati u paralelnoj virtualnoj stvarnosti. U ovo vrijeme sve većeg broja komunikacijskih tehnologija, mobilnih telefona ili aplikacija poput Whatsappa, Messengera, Instagrama, Snapchata, Tik Toka, Teamsa i Zooma, naša komunikacija kvantitativno raste, ali kvalitativno opada.

LOVE LETTERS podižu svijest o tome kako je važnije nego ikad otkriti bit, koja je nevidljiva očima umjetne inteligencije. Emocije su ono za što svi živimo. Izražavanje ljubavi i emocija ipak je temelj svake veze kako bi se ona dalje razvijala i cvjetala.

Iako je prva stvar na koju pomislimo kada čujemo “ljubavno pismo” međusobna romantična ispovijest dvoje ljubavnika u njihovim beskrajno dugim pismima, LOVE LETTERS nastoje potaknuti pojedince, da sami sebi pišu ljubavna pisma. Neka spavaća soba bude mjesto gdje stavljamo ružičaste naočale, mjesto intime i prvenstveno ljubavi prema sebi. Noćni ormarići nas vode do najskrivenijih kutaka našeg srca i prije svega do suštine života – kako prvo slušati sebe.

Autor

Arhitektica Maja Stamenković u svojim radovima stvara prostore s nevjerojatnom čarolijom i kreativnošću, gdje detalji odražavaju osobnost pojedinca koji koristi ovaj karakterističan prostor. Godine 2017 osnovala je MASTAR studio za arhitekturu i dizajn. Nagrađivana je lokalno i međunarodno za svoj estetski i profinjeni dizajn. Njezin glavni cilj i težnja je proizvesti bezvremenski, ali i istovremeni scenarij s umjetničkim komadima namještaja i instalacijama - onima koji nisu ekskluzivni samo za vlasnika koji je naručio projekt, već i za dizajnera koji je oblikovao njegov oblik.

ime projekta Love Letters
Godina 2021.
Naručitelj Samoinicirani rad
Dizajn Maja Stamenković
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Produkt dizajn